1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Biden'ın müttefiki PYD/PKK'den yeni bir katliam daha
Biden'ın müttefiki PYD/PKK'den yeni bir katliam daha

Biden'ın müttefiki PYD/PKK'den yeni bir katliam daha

YPG/PKK'nın saldırısında, Afrin'deki özel hastanede tedavi gören 13 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı.

13 Haziran 2021 Pazar 10:21A+A-

Gözler son günlerde Rusya, Esed ve İran'a bağlı çetelerin İdlib'de yoğunlaşan saldırılarına çevrilirken Biden'ın müttefiki YPG/PKK da boş durmuyor. 

Fırat Kalkanı bölgesinde TSK ve Milli Ordu'nun kontrolü altındaki Afrin'de hastaneye saldıran YPG/PKK, 13 sivili katletti.

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Esed rejimi tarafından kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden YPG/PKK unsurlarınca yapılan Grad füzesi ve top atışlarının Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesi'nin Acil Servisi'ne isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Hastanede tedavi gören 13 sivil hayatını kaybetmiş, 27 sivilin yaralandığı tespit edilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır." ifadelerine yer verildi.

MSB: PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alındı

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Afrin'de hastaneye düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, PKK/YPG'nin insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG'ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir."

 

 

HABERE YORUM KAT