1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bıçak Sırtı'nda Dindar Nesil Tartışıldı (Video)
Bıçak Sırtında Dindar Nesil Tartışıldı (Video)

Bıçak Sırtı'nda Dindar Nesil Tartışıldı (Video)

Kenan Alpay'ın da konuşmacı olduğu Bıçak Sırtı programının bu haftaki konusu dindar nesildi.

26 Şubat 2012 Pazar 15:15A+A-

Ersoy Dede’nin sunduğu Bıçak Sırtı programının 23 şubat tarihli programında eğitim üst başlığında dindar nesil projesi konuşuldu. Konuklar Özgür-Der başkan yardımcısı Kenan Alpay, Özgür Eğitim Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’dı.

Öncelikle dindar gençlik meselesinin bundan 100 yıl önce gündeme gelseydi bu kadar sorun olmazdı çünkü din fıtri ve gerekli bir durumdur diyerek sözlerine başlayan Kenan Alpay  “Bugün sorun olmasının sebebi ise bugüne kadar devletin Atatürkçü bir profil oluşturma çabasına karşı bugün dindar devlet dindar bir profil oluşturma kıyası yapılmasıdır. Düne kadar insanları Kemalist olmaya zorlayan Atatürkçü, Marksist, Sosyalist kesimlerin dindar nesil projesine karşı çıkmaya hakkı yoktur. Liberallerin söylediği devletin ideolojisi olmaz tabirinin kendisi bir ideoloji olduğu için anlamsızdır. Dindar nesil tartışması yapılırken önemli olan toplumun talepleridir.”  vurgularını yaptı. Alpay daha sonra 28 Şubat politikaları, tevhid-i tedrisat, tek tip eğitim sistemi, Kemalist eğitim politikaları konusunda Ümit Zileli’nin iddialarına cevap verdi.

Sonrasında kendine söz verilen Yusuf Tanrıverdi, “Okulların sistemin tektipleştirme araçları olduğunu ve bu amaca yönelik tasarlandığını fakat bu işe yeterince vakıf olamadıklarını çünkü bir ideolojinin hayatta, yaşarken verilebileceğini” savundu. Arkasından sözü alan Ümit Kocasakal ”Kemalistler uzaylı değildir. Ben 5 yıl kuran kursuna gittim, Arapça öğrendim ve bu şekilde 2 kez hatim etmiş oldum, ancak Kemalist bir insanım. Dindar bir genç son derece Kemalist, son derece Atatürkçü ve barışık bir genç olabilir, bu yüzden de ben her yerde ısrarla her başı kapalı olanı Atatürk düşmanı, ya da cumhuriyet düşmanı olarak görmeyin derim.” ifadelerini kullandı. Karşılıklı tartışmaların sürdü programın devamını aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT