1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Beytavi: “Hamas, Batı Yaka’da Hâlâ En Güçlü”
Beytavi: “Hamas, Batı Yaka’da Hâlâ En Güçlü”

Beytavi: “Hamas, Batı Yaka’da Hâlâ En Güçlü”

Beytavi: “Hamas’ın şu anki halk desteği öncesinden daha fazladır. Batı Yaka’da nezih bir seçim yapılırsa Hamas kesinlikle daha fazla oy alacak daha çok sandalye kazanacaktır.”

16 Aralık 2010 Perşembe 01:53A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) milletvekillerinden Hamid Beytavi bugün (15 Aralık Çarşamba) yaptığı açıklamada, hem işgal ordusu hem de Abbas milisleri tarafından lider ve mensuplarının tutuklanmasına, kurumlarının kapatılmasına ve aktif elemanlarının zindanlara atılmasına rağmen Hamas hareketinin Batı Yaka'da hâlâ güçlü ve büyük bir halk desteğine sahip olduğunu söyledi.

Hamas'ın 23. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Beytavi şunları söyledi: "Hamas hareketi toprağını kurtarıncaya kadar direniş ve cihad yolunu ve ilk günden beri önüne koyduğu ilkelerine bağlılığını sürdürecektir. Hamas hareketi pazarlık konusu yapılamayan Filistin halkının hak ve hukukundan asla taviz vermeyecektir. Hamas siyasetle direnişi kaynaştırmayı başardı. Ancak bölgesel ve küresel komplolar Hamas'ın projesini tamamlamasını engellediler."

Hamas mensuplarının Batı Yaka'da kutlama yapmalarına izin verilmemesine de değinen Beytavi, bugün herkesin Abbas yönetimiyle ona bağlı güçlerin Amerika ile Siyonistlerin tasarrufu altında olduğunu bildiğini söyledi.

Kimi basın yayın organlarında Hamas'ın Batı Yaka'daki tabanının gittikçe zayıfladığına dair haberlerin çıkmasını da değerlendiren Beytavi şunları söyledi: "Hamas'ın şu anki halk desteği öncesinden daha fazladır. Batı Yaka'da nezih bir seçim yapılırsa Hamas kesinlikle daha fazla oy alacak daha çok sandalye kazanacaktır."

FEM

HABERE YORUM KAT