1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Beyrut'ta İki Ayrı Patlama: 43 Kişi Hayatını Kaybetti
Beyrut'ta İki Ayrı Patlama: 43 Kişi Hayatını Kaybetti

Beyrut'ta İki Ayrı Patlama: 43 Kişi Hayatını Kaybetti

Lübnan Kızılhaçı'ndan alınan bilgiye göre, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde meydana gelen iki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 43'e, yaralananların sayısının da 239'a yükseldiği bildirildi.

12 Kasım 2015 Perşembe 23:16A+A-

Patlamanın meydana geldiği yer olan Dahiye, "Hizbullah'ın kalesi" olarak biliniyordu.

Patlamalar Canlı Bomba

Bu arada Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, patlamaların iki canlı bomba eylemcisi tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. İkinci patlama noktasında, eylemi gerçekleştiremeyen üçüncü bir eylemcinin ölü olarak bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, ilk patlamanın saat 18.00 civarında Dahiye'deki Burc El Baracne bölgesinde yer alan Ayn El Sikke mahallesinde gerçekleştiği, kısa süre sonra ise ikinci saldırganın, ilk saldırı noktası yakınlarında üzerindeki bombayı patlattığı ifade edildi.

Patlamaların şiddetiyle cadde üzerindeki ev ve iş yerlerinde büyük çapta hasar meydana geldiği aktarıldı.

Resmi kurumlar ve okullar tatil edildi

Başbakan Temmam Selam ile görüşen Milli Eğitim Bakanı İlyas Bu Saab, hayatını kaybedenlerle dayanışma için tüm kamu kurumları ve okulların yarın kapalı olacağını açıkladı.

Saldırıları IŞİD üstlendi

Öte yandan IŞİD'in, iki bombalı saldırıyı üstlendiği belirtildi.

Örgüte yakın internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamada, saldırının kendi militanları tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Saldırganların "bomba yüklü bir motosikleti" Dahiye bölgesindeki Burc el Baracne'de patlattığı, çevresine insanlar toplandığı sırada ise canlı bomba eylemcilerinin kendisini patlatarak eylemi gerçekleştirdiği iddia edildi.

Saldırılarda "Hizbullah'ın hedef aldığını" öne süren IŞİD, eylemcilerin kimliğini Filistinli Hamid Raşid el-Belig ve Ammar Selim er-Reyis ile Suriyeli Halid Ahmed el-Halid şeklinde verdi.

“İstikrar Suriye'den Çekilmekle Olur”

14 Mart Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada istikrarın Suriye'deki olaylardan çekilmekle olacağı bildirilerek, Hizbullah isimli güçlerin Suriye'deki çatışmalara katılmasına işaret edildi.

beyrutta_iki_ayri_patlama-(1).jpg

beyrutta_iki_ayri_patlama-(2).jpg

beyrutta_iki_ayri_patlama-(3).jpg

beyrutta_iki_ayri_patlama-(4).jpg

beyrutta_iki_ayri_patlama-(5).jpg

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT