1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beyaz Baretliler Türkiye ve Suriye için 7 gün yas ilan etti
Beyaz Baretliler Türkiye ve Suriye için 7 gün yas ilan etti

Beyaz Baretliler Türkiye ve Suriye için 7 gün yas ilan etti

Özgür Suriye topraklarındaki sivil savunma gücü Beyaz Baretliler, Suriye ve Türkiye’de hayatını kaybedenlerin acısına hürmeten 7 gün sürecek yas ilan etti.

15 Şubat 2023 Çarşamba 00:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

6 Şubat tarihinde 9 saat arayla Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye’de 10 ilin yanı sıra Suriye’nin kuzeyini de sarsan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı gittikçe artıyor.

Türkiye’de hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bini bulurken bu sayı içinde önemli oranda ülkemizde geçici statüde ikamet eden Suriyeliler de bulunuyor. Ayrıca Suriye’deki enkazlardan çıkarılan ölü sayısı da 3.500’ü geçti.

Özgür Suriye topraklarındaki sivil savunma gücü Beyaz Baretliler, Suriye ve Türkiye’de hayatını kaybedenlerin acısına hürmeten 13 Şubat tarihinden başlamak üzere 7 gün sürecek yas ilan ettiğini duyurdu. Bu kapsamda Suriye sivil savunma gücünün tüm merkezlerinde bayraklar yarıya indirildi.

Beyaz Baretliler, ayrıca 6 Şubat tarihini depremde hayatını kaybedenleri anma günü olarak ilan etti. Açıklamada hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilendi.

Daha önce de Suriye Geçici Hükümeti depremin hemen ardından Suriye’nin kuzeyindeki özgürleştirilmiş bölgelerde ulusal yas ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT