1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beyaz Baretliler Savaş Psikolojisiyle de Mücadele Ediyorlar
Beyaz Baretliler Savaş Psikolojisiyle de Mücadele Ediyorlar

Beyaz Baretliler Savaş Psikolojisiyle de Mücadele Ediyorlar

Suriye’de sivillere yönelik gerçekleştirilen vahşi saldırılarda arama-kurtarma faaliyetleri ve fedakarlıklarıyla bilinen Beyaz Baretliler, ayrıca savaşın özellikle de çocukların zihninde oluşturduğu psikolojik yıkımla da mücadele ediyorlar.

17 Ağustos 2018 Cuma 15:27A+A-

Suriye’de rejim ve destekçilerinin vahşi saldırılarına maruz kalan halktan çok sayıda kişinin hayatını kurtaran 'Beyaz Baretliler’ adlı Sivil Savunma gönüllülerinde yaklaşık 3 bin gönüllü görev yapıyor. Bu gönüllüler tamamen silahsız ve sadece bombardımanda yaralılara ve ölülere yönelik arama-kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Rejim bölgelerinde çalışması yasak olduğu için Beyaz Baretliler sadece muhaliflerin denetimindeki bölgelerde faaliyet yürütüyor ancak herhangi bir silahlı gruba bağlı olmadıklarını belirtiyorlar.

Beyaz Baretliler aynı zamanda yangınlara müdahale ediyor. 2012’nin sonunda Suriye’nin 8 farklı kentinde yaklaşık 100 merkez kuran 'Beyaz Baretliler’in (The White Helmets) görevi sadece bu kadar da değil..

Savaşın çocuklar üzerindeki psikolojik etkilerinden az da olsa kurtulmalarını sağlamak için onlarda moral-motivasyon oluşturacak birçok faaliyet ve organizasyonlar düzenliyor. İşte o organizasyonlardan bir tanesi olan Suriye'nin Cisr eş Şuğur kentinde düzenlenen bir etkinlikten Islahhaber.net sitesinin aktardığı kareler...

Rejim ve destekçilerinin Sivil Savunma gönüllülerine bombalı saldırı yaptığı ve merkezlerinin her zaman hedefte olduğu biliniyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT