1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beyaz Baretliler: Saldırı altındayız!
Beyaz Baretliler: Saldırı altındayız!

Beyaz Baretliler: Saldırı altındayız!

​​​​​​​Suriye’de Rusya, İran ve Esed rejiminin saldırılarında mağdur olan Suriyelilere gönüllü olarak sağlık hizmetleri vermek ve enkazlarda arama kurtarma yapan Beyaz Baretliler 45 günde 16 defa saldırıya uğradı.

31 Temmuz 2021 Cumartesi 01:06A+A-

Beyaz Baretliler Lideri Raed el-Salah konu hakkında sitemize açıklamalarda bulundu:

“Geçen hafta Kurban Bayramını idrak ettik ve kutladık. Ancak bayram, Suriye rejimi ve Rusya'nın başlattığı yeni saldırıda ölen sevdiklerinin yasını tutarak bayram geçiren İdlib'deki birçok aileye çok az neşe getirdi. Bu saldırılar, Mart 2020'de Türkiye ve Rusya'nın aracılık ettiği geçici ateşkesin en ciddi ihlalidir.

5 Haziran'dan bu yana ekiplerimiz, İdlib'in güneyindeki sivil bölgelere yönelik en az 287 saldırıyı belgeledi. Bu saldırılarda 89 sivil öldü ve yüzlercesini de yaralandı. Dehşet verici bir şekilde, iki aydan kısa bir süre içinde, arkadaşımız Ömer’in evine füze isabet eden bombardımanda yaşamını yitiren Nour ve Iman da dahil olmak üzere 27 çocuk öldürüldü.  Ömer'in kaybından dolayı üzgünüz.

Rusya ve Suriye rejimi, lazer güdümlü mermileri giderek daha fazla kullanıyor. Ancak bu hassas teknolojiyi sivil kayıpları önlemek için kullanmak yerine, kasıtlı olarak sivil kalabalıkları hedef almak için kullanıyorlar ve ardından saldırı yerine koştuklarında kurtarma ekiplerimizi de vuruyorlar.  17 Temmuz'da Sarjah köyüne düzenlenen saldırıya müdahale ekibinin bir parçası olan üç küçük çocuk babası Beyaz Miğferli Hammam el-Asi arkadaşımızı işte böyle kaybettik.

Hamam, son iki ayda görev başında öldürülen ikinci gönüllü oldu. Bir başka arkadaşımız Dahham al-Hussein'i 19 Haziran'da Suriye rejimi ve Rusya'nın Qastoun köyündeki merkezimizi üç yüksek patlayıcı füzeyle hedef almasıyla kaybettik.

Sadece 45 gün içinde ekiplerimiz altı kez kasten saldırıya uğradı ve 16 gönüllümüz yaralandı. İdlib'deki iki merkezimiz, arama-kurtarma çalışmalarımızda kullandığımız değerli ekipmanlarla birlikte tamamen yok edildi ve on binlerce sivili saldırılara karşı savunmasız ve temel sivil savunma hizmetlerinden yoksun bıraktı.

Ekiplerimize yapılan "çift vuruş" saldırıları, kasıtlı olarak, sivilleri kurtarmak için acele etmemizi engellemek için tasarlanmıştır.  Almaya çalıştıkları hayatları kurtardığımız için bizi cezalandırmak istiyorlar. Ancak İdlib'i vuran her bomba ve füze ile gönüllülerimiz, hedef alınabileceklerini çok iyi bilerek, ellerinden gelen her sivili güvenli bölgeye taşımaya devam edecekler. 

Size bu açıklamayı yaparken, rejim güçlerinin Suriye'nin güneyindeki Dera'ya top ve füzelerle yaptığı saldırılarda en az dört sivili öldürdüğü ve birçok aileyi evlerini terk etmeye zorladığı yönünde haberler geliyor. Bu saldırı, rejimin ve Rusya'nın Daraa el-Balad bölgesinde 50.000 sivili sıkı bir kuşatma altına alarak gıda, ilaç ve temel ihtiyaçların bölgeye girmesini engellemesinden bir ay sonra başladı.

Bu korkunç suçlar uluslararası hukuku ağır bir şekilde ihlal ediyor, ancak uluslararası toplumdaki pek çok unsur, sanki Suriyeli sivillerin yaşamları önemli değilmiş gibi, boş kınama sözleri sarf etmeyi bile bıraktı.

Ancak gönüllülerimiz hayat kurtarma misyonumuzdan vazgeçmeyecekler.”

HABERE YORUM KAT