1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beşşar Esed’den Hamas’a Suçlama
Beşşar Esed’den Hamas’a Suçlama

Beşşar Esed’den Hamas’a Suçlama

Suriye’yi kan gölüne çeviren diktatör Beşşar Esed, Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ı ülkedeki muhalif gruba destek vermekle suçladı.

19 Nisan 2015 Pazar 17:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hamas’ın Suriye’deki ofislerini kapatan ve liderlerini ülkeden çıkaran Baas rejimi diktatörü Beşşar Esed, Hamas'ı Suriye’deki silahlı direniş gruplarına yardım etmekle suçladı.

Esed, “Hamas ile ilişkimiz öldü. Suriye halkı artık ona güvenmiyor.” Şeklinde konuştu.

Hamas ise resmi ağızdan Beşşar Esed'in "Ülkede bazı silahlı gruplara destek verdikleri" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklıyor. AA’nın geçtiği bir habere göre Hamas’ın önde gelen isimlerinden İsmail Rıdvan, Esed’in bu iddiaları da yalanladı.

Rıdvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas, Arap ülkelerinin iç işlerine karışmaktan kendini uzak tutuyor. Suriye içindeki herhangi bir silahlı grupla ilişkimiz yok" dedi. 

Hamas’ın, tavrını Esed’e karşı savaşan muhalif gruplardan yana koymasına rağmen resmi ağızdan bu iddiaların gerçek olmadığını açıklaması başta Yermuk Kampındakiler olmak üzere Suriye’deki Filistinli mültecilerin güvenliklerine dair duyduğu kaygıdan kaynaklandığı ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT