1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Beşiktaş’tan Taksim’e Yürümek İsteyenlere Müdahale
Beşiktaş’tan Taksim’e Yürümek İsteyenlere Müdahale

Beşiktaş’tan Taksim’e Yürümek İsteyenlere Müdahale

Beşiktaş'ta slogan atarak Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruptakiler, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şişli'de de Taksim'e girmeye çalışan gruba müdahale edildi, şu ana kadar müdahalelerden 26 kişi gözaltına alındı.

01 Mayıs 2019 Çarşamba 12:22A+A-

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor... İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının adresi bu yıl Bakırköy Halk Pazarı Meydanı oldu. Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı. Şişli ve Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara, polis ekiplerince müdahalede bulunuldu.

İSTANBUL'DA İLK MÜDAHALE BEŞİKTAŞ'TA OLDU

Beşiktaş'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla slogan atarak Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruptakilere müdahale edildi. Barbaros Bulvarı'nın Beşiktaş Meydanı yakınında toplanan ve ellerinde Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) flamaları taşıyan gruptakiler, 'Yaşasın 1 Mayıs' sloganları attı.

Grubun yürüyüşüne izin vermeyen çevik kuvvet ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayan gruptakilere müdahale etti. Polis, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

MECİDİYEKÖY'DE DE MÜDAHALE

Mecidiyeköy'de toplanan İnşaat İşçileri Sendikası üyesi bir grup da slogan atarak, Taksim'e yürümek istedi. Grubun yürümesine izin vermeyen çevik kuvvet ekipleri, "dağılın" uyarısına uymayan gruptaki 6 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, Kadıköy Belediyesi önünde toplanan DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) üyesi bir grup da davul, zurna eşliğinde halay çektikten sonra midibüslere binerek Bakırköy'de düzenlenen miting alanına gitti. (AA)

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT