1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Bensoussan: “İsrail Tam Bir Körlük Yaşıyor”
Bensoussan: “İsrail Tam Bir Körlük Yaşıyor”

Bensoussan: “İsrail Tam Bir Körlük Yaşıyor”

İsrail, varlığının meşruiyetini oldu bittiye getirdi” diyen Yahudi tarihi araştırmacısı Georges Bensoussan, Presler Universitaires de France yayınlarından çıkan “Zionism Anti-Zionism” adlı kitabında çarpıcı bilgilere yer vermiş.

02 Kasım 2011 Çarşamba 03:33A+A-

Yahudi devletinin kuruluşundan bu yana İsrail tam bir körlük yaşıyor. İsrail, varlığının meşruiyetini oldu bittiye getirdi” diyen Yahudi tarihi araştırmacısı Georges Bensoussan, Presler Universitaires de France yayınlarından çıkan “Zionism Anti-Zionism” adlı kitabında çarpıcı bilgilere yer vermiş. Dünyada yahudi ve siyonizm araştırmalarıyla tanınan Fransız yazar Georges Bensoussan, Presler Universitaires de France yayınlarından çıkan 372 sayfalık “Zionism Anti-Zionism” adlı kitabında çarpıcı bilgilere yer veriyor.

Paris’te düzenlenen bir konferansta “Zionism Anti-Zionism” kitabı üzerine konuşan Bensoussan, İsrail’in Filistin’e uyguladığı baskıyı Nazi baskısından daha beter olarak değerlendirdi.

Bensoussan, “İsrail, Filistin’i firavun mumyalarından daha beter hale getirmiştir. Filistin’i öyle izole ettiler ki Ortadoğu’da sanki böyle bir halk yaşamıyor. Bu, kabul edilir bir durum değildir” dedi.

İsrail’in ideolojik körlük içerisinde olduğunu ifade eden Georges Bensoussan, “Yahudi devletinin kuruluşundan bu yana İsrail tam bir körlük yaşıyor. Varlığının meşruiyetini oldu bittiye getiren İsrail’le ilgili ne kadar söylence varsa, yahudilere dair ne kadar yazılmış kitap varsa siyonist tarihçiler tarafından ortaya atılmıştır” diye konuştu.

Georges Bensoussan yeni çıkan kitabından alıntılarla konferansta herkesi şaşkına uğrattı. Bensoussan şunları söyledi:

“Siyonist İsrail, geçmişten örnek verirsek Nazi tipi ırkçılık uyguluyor. Yakın zamandan örnek verirsek Güney Afrika tipi bir ırkçılık peşinde. O kadar ki, bazı yahudilere bile ırkçılık yapıyor. İsrail 1948’den bu yana tam 700 bin Müslüman Arabı yerinden yurdundan etmiştir.”

Nasuh Can / Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT