1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ben Elizer: İsrail İçin Esed Daha Tercihe Şayandır!
Ben Elizer: İsrail İçin Esed Daha Tercihe Şayandır!

Ben Elizer: İsrail İçin Esed Daha Tercihe Şayandır!

İsrail eski Savunma Bakanı Ben Elizer muhaliflerin kazanmasının kaos olacağını söylüyor.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 22:55A+A-

HAKSÖZHABER

Geçtiğimiz hafta sonu London Times’ta (17 Mayıs 2013) bir İsrailli istihbaratçıya ait olduğu söylenen bir demeç yayınlandı. İstihbaratçı İsrail açısından Esed’in muhaliflerine nazaran daha uygun bir konumda olduğunu söylüyor ve “Bildiğimiz düşman, bilmediğimizden yeğdir” diyordu.  İsrail Başbakanı Netanyahu 19 Mayıs’ta Likud partisinden bakanlarıyla yaptığı toplantıda bu açıklamaların hükümetini bağlamadığını ve Suriye konusunda İsrail’in taraf olmadığını vurgulama ihtiyacı duydu.

Ne var ki, eski savunma Bakanı ve halen Knesset’te Dış İlişkiler ve Savunma Komitesinde görev yapmakta olan Binyamin Ben –Elizer de Al-Monitor’a verdiği röportajda mezkur istihbaratçıya yakın fikirler serdetti.

İşte Ben Elizer’in konuyla ilgili sözleri:

“Esed’in iktidarını sürdürüp sürdürememesi bizim elimizde olan bir şey değil. Yakında gidebileceğine dair istihbari bilgiler alıyoruz. Benim görüşüme göre ise mevcut durum en iyisi. Formül şu: Diğer seçenek, yani boşluğun el-Kaide ve Selefi örgütlerce doldurulması hali daha kaotik. Bir muhatap olmamasındansa bir devletle yüz yüze olmak daha iyidir. Suriye’de halen faal olan 400 tane örgüt var. Hangisiyle konuşacak, hangisini sorumlu tutacaksınız?

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum