1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Belkıs TV Yemen'in Sesi Olacak
Belkıs TV Yemen'in Sesi Olacak

Belkıs TV Yemen'in Sesi Olacak

İnsan hakları aktivisti Tevekkül Karman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Belkıs TV, İstanbul merkezli olarak yayın hayatına başlıyor.

17 Ocak 2015 Cumartesi 18:28A+A-

Belkıs TV'nin Genel Müdürü Ahmed ez-Zerka, test yayınlarının Yemen devriminin yıl dönümü olan 11 Şubat'ta başlayacağını söyledi.

Devrim sürecinde hayatını kaybedenlere vefa borcu olarak bu tarihi seçtiklerini ifade eden Zerka, Belkıs TV'nin, adalet, hürriyet ve eşitik esasları üzerine kurulu bir hayat için beklentilerini ve taleplerini duyurmaları amacıyla Yemenlilerin sesi olacağını kaydetti.

Zerka, kanalın hakikat, iyilik ve güzellik gibi değerleri yücelteceğini, ifade özgürlüğünün savunucusu olacağını, Yemenli çeşitli grupların seslerini duyuracağını, zulüm ve despotizmle mücadeleye destek vereceğini belirtti.

Farklı siyasi görüşlere ve ideolojilere sahip iyi bir ekip kurduklarını dile getiren Zerka, kanalın merkezinin İstanbul'da olacağını, Yemen'de de bir büroları bulunduğunu ve çeşitli kentlerdeki muhabirleriyle haber ağı oluşturacaklarını ifade etti.

Zerka ayrıca, kanalın Nilesat uydusunda 11526 frekansı üzerinden takip edilebileceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT