1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Belediye Tabelasına Dersim’i Ekledi, Kemalist ve Ulusalcıların Lincine Uğradı
Belediye Tabelasına Dersim’i Ekledi, Kemalist ve Ulusalcıların Lincine Uğradı

Belediye Tabelasına Dersim’i Ekledi, Kemalist ve Ulusalcıların Lincine Uğradı

Belediye hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek, yerine 'Dersim' ibaresinin yazılması üzerine Belediye Başkanı Kemalist ve ulusalcıların lincine uğradı.

24 Mayıs 2019 Cuma 00:51A+A-

Tunceli Belediyesi, meclis toplantılarında aldığı kararla Dersim katliamından sonra Atatürk’ün koyduğu Tunceli adını belediyenin tabelasında Dersim olarak değiştirme kararı almıştı. Belediyenin tabelanın değiştirileceğini duyurması üzerine Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Kemalist, ulusalcı ve milliyetçilerin medyada saldırılarına yol açmıştı.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinden önceki dönemde belediyenin girişindeki "Tunceli Belediyesi" tabelasının altında "Dersim Belediyesi"nin yazılı olduğunu söyledi.

Halkın da "Dersim" ismini kullandıklarını ifade eden Maçoğlu, şunları söyledi:

"Toplum içinde yapmış olduğumuz çalışmalarda halkın büyük bir bölümünün talebi üzerine Dersim tabelasının asılabileceğine dair bir karar çıkmıştı. Belediye meclisine de öyle bir önerge ile başvuru yapıldı. Arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun kabulü sonrasında bu karar alındı ama esasen hepimiz çok iyi biliyoruz ki yerel yönetimlerde belediye meclislerinin aldığı kararların tamamı il makamına yani valilik makamına gidiyor, valilik makamı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda hareket ediliyor. Yani valilik kararının olur ya da olmaz kararından sonra aslında harekete geçiliyor."

TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediye Başkanlığını HDP'nin elinden almıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum