1. HABERLER

  2. HABER

  3. Belçika'da Polis Katolik Kilisesi'ni Bastı
Belçikada Polis Katolik Kilisesini Bastı

Belçika'da Polis Katolik Kilisesi'ni Bastı

Belçika'da polis, önde gelen din adamlarının çocuklara cinsel tacizde bulunduğuna yönelik iddialarla ilgili soruşturma kapsamında Katolik Kilisesi'nin ülkedeki merkezini bastı.

24 Haziran 2010 Perşembe 15:39A+A-

Brüksel Savcılığı Sözcüsü Jean-Marc Meilleur, başkentin kuzeyindeki Mechelen-Brüksel Başpiskoposluk Sarayı'nın çevresinin tarafiğe kapatıldığını açıkladı.

Savcılar halen sarayda cinsel taciz suçlamalarıyla bağlantılı olabileceğini düşündükleri materyalleri arıyor.

Belçika'da Nisan ayında 74 yaşındaki Brügges Piskoposu Roger Vangheluwe, 25 yıl önce önce uzun süre bir erkek çocuğa cinsel tacizde bulunduğunu kabulünün ardından istifa etmişti.

Roger Vangheluwe'nin yerine bu göreve gelen Andre-Joseph Leonard, cinsel taciz iddialarına 'sıfır toleransla' yaklaşma sözü vermişti.

Belçika'da Mayıs ayında da tüm piskoposlar, geçmişte çocuklara cinsel tacizde bulunan din adamlarının hareketleri ve Kilise'ni yıllarca yaşananlara 'sessiz' kalması nedeniyle halktan özür dilemişlerdi.

İddialar soruşturma konusu

Ülkede Katolik Kilisesi, yıllardır önde gelen din adamlarının çocuklara cinsel tacizde bulunduğuna yönelik iddialarla ilgili bir soruşturma yürütüyor.

Soruşturma kapsamında oluşturulan özel komisyona yaklaşık 450 kişi şikayet başvurusunda bulunmuştu.

Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi, yetkililerin, Katolik Kilisesi'nden, tüm başvuruları bağımsız bir birime iletmesini istediğini bildirdi.

BBC

HABERE YORUM KAT

1 Yorum