1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Belçika Fehriye Erdal ve Zübeyir Aydar'ı İade Edecek
Belçika Fehriye Erdal ve Zübeyir Aydar'ı İade Edecek

Belçika Fehriye Erdal ve Zübeyir Aydar'ı İade Edecek

Türkiye-Belçika üçlü bakanlar toplantısında, Fehriye Erdal başta olmak üzere birçok firari sanığın iadesi için görüş birliğine varıldı.

11 Mart 2016 Cuma 11:17A+A-

İki ülkenin bakan düzeyinde ön mutabakata vardıkları gelişme, Ankara'da önceki gün gerçekleştirilen Türkiye - Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı'nda yaşandı.

Türkiye tarafı, Sabancı suikastının tetikçisi Fehriye Erdal başta olmak üzere, Türkiye'nin yaptığı iade taleplerinin Belçika tarafından karşılanmadığını, DHKP-C ve PKK gibi örgütlerin tetikçi ve yöneticilerinin yıllarca Brüksel'de kaldığını vurguladı.

Türkiye'nin baskısı sonuç verdi ve toplantıya katılan Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları, firari sanıkların iadesi için iki ülke arasında yeni bir anlaşma imzalanmasını kabul ettiler. Akşam’ın naklettiğine göre bu kapsamda iki ülkenin yetkilileri Nisan ayında Brüksel'de yeniden bir araya gelerek, Ankara'da ön mutabakatı sağlanan "suçluların iadesi" anlaşmasını olgunlaştıracaklar. Anlaşmayla birlikte Fehriye Erdal ve PKK'nın lider kadrosunda yer alan Zübeyir Aydar başta olmak üzere DHKP-C ve PKK'nın onlarca isminin Türkiye'ye iadelerinin yolu açılacak.

HABERE YORUM KAT