1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Beklentimiz Diğer Katillerin de Bulunmasıdır'
'Beklentimiz Diğer Katillerin de Bulunmasıdır'

'Beklentimiz Diğer Katillerin de Bulunmasıdır'

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, "Halk ve kamuoyu olarak beklentimiz, İslami sıfatlarından, giyim kuşanmalarından dolayı hedef gözetilerek öldürülenlerin de katillerinin bir an önce bulunmasıdır" dedi.

06 Aralık 2014 Cumartesi 13:46A+A-

Yasin Börü ve arkadaşlarının avukatı Abdulgani Orhan ile Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürülmesine ilişkin biri çocuk 7 kişinin tutuklanmasına yönelik basın açıklaması düzenledi.

Şüphelilerin adliyeye çıkarılması üzerine olayda yakınlarını kaybeden aileler, öğle saatlerinde toplandıkları Diyarbakır Adliyesi önünde mahkeme sonuçlanıncaya kadar bekledi. Aileler, sık sık tekbir getirerek, PKK aleyhinde slogan attı.

Mahkeme sonrasında tutuklamalara ilişkin açıklama yapan Tanrıkulu, Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde vatandaşların canına ve malına yönelik çok büyük saldırılar yapıldığını belirterek, insanların sadece sakallı olmasından dolayı katledildiklerini ileri sürdü.

Tanrıkulu, olayların üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen eyleme katılanlardan kimsenin tutuklanmadığını savunarak, "Sayın Başbakanın 2 gün önce yaptığı açıklamayla Yasin Börü'nün katil zanlısı olarak 16 kişinin yakalandığı söylendi" dedi.

Börü ve arkadaşlarının dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir vahşilikle, barbarca ve canice öldürüldüklerini belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"En azından şu an itibarıyla 7 kişinin tutuklandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Halk ve kamuoyu olarak beklentimiz, İslami sıfatlarından, giyim kuşanmalarından dolayı hedef gözetilerek öldürülenlerin de katillerinin bir an önce bulunmasıdır. Diğer öldürülenlerden hiç kimse Yasin Börü ve arkadaşlarından geri kalan bir yanları yoktur."

Yasin Börü ve arkadaşlarının avukatı Orhan, Börü ve arkadaşlarının öldürülmesi olayına karışan 7 kişinin tutuklandığını belirterek,  ''Geç de olsa bir operasyonla bunların tutuklanmalarını olumlu bulduk. İnşallah değer operasyonlar da üst üste gelir. Suç işleyenler ortaya çıkarılır" ifadesini kullandı.

Adliye önünde toplanan aileler, açıklamanın ardından dağıldı. (AA)

diyarbakir-adliyesi-yasin-boru-(2).jpg

diyarbakir-adliyesi-yasin-boru-(3).jpg

diyarbakir-adliyesi-yasin-boru-(4).jpg

diyarbakir-adliyesi-yasin-boru-(5).jpg

diyarbakir-adliyesi-yasin-boru-(6).jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT