1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Behçet Oktay İndirildi” Notu
“Behçet Oktay İndirildi” Notu

“Behçet Oktay İndirildi” Notu

İntihar mı ettiği, cinayete mi kurban gittiği tartışılan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili 'Islak imza' davasının tutuklu sanığı Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım'ın ajandasından ilginç bir not çı

01 Eylül 2010 Çarşamba 01:08A+A-

Notta, "Zir Vadisi ve Özel Harekâta hibe edilen silahlar Behçet Oktay bunları topladı, onun için indirildi." ifadesi yer alıyor.

Eski Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay, 25 Şubat 2009 tarihinde aracında ölü bulundu. Ankara Dikmen'de arabasının içinde ölü bulunan Oktay'ın intihar ettiği belirtildi. Oktay'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma 20 Nisan 2009'da intihar olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Olayın cinayet mi, intihar mı olduğu ise hâlâ tartışılıyor. Adli Tıp Kurumu'nun Oktay'ın ölümüne ilişkin raporunda vücudunda kırıklar, kanında kokain ve alkol bulunduğu ifade edildi. Bunun üzerine Oktay'ın ailesi olayın intihar olmadığını belirterek soruşturmanın kapatılmasına karşı çıktı. Tartışma konusu olan olayla ilgili ıslak imzalı belge davasının tutuklu sanıklarından Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım'ın işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilen ajandasında ilginç bir not bulundu. El yazısı ile yazılan notta, Behçet Oktay ismi en üste yazılmış ve altı çizilmiş. Oktay'ın isminin altına ise, "Zir Vadisi ve Özel Harekat'a hibe edilen silahlar Behçet Oktay bunları topladı, onun için indirildi. İllerdeki ÖH. şubelerini kapatmayı planlıyordu." notu düşülmüş.

Bu arada, Mehmet Deniz Yıldırım'a söz konusu notla ilgili emniyet ve savcılıkta herhangi bir soru sorulmadığı öğrenildi.

Osman Arslan / ZAMAN

HABERE YORUM KAT