1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bedelli Askerlik Planı Var Ama…
Bedelli Askerlik Planı Var Ama…

Bedelli Askerlik Planı Var Ama…

Bedelli askerlik çıkacak mı, çıkmayacak mı? Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, önceki gün ilk kez konuştu.

31 Ekim 2011 Pazartesi 11:08A+A-

Radikal'in haberine göre, mesajı iyi incelendiğinde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in, bedelliye, selefleri Işık Koşaner, İlker Başbuğ gibi kesin bir 'hayır' demediği görülüyor. Sadece "hassasiyet"lere dikkat çekiyor. Aslında "hassasiyet"lerin ne olduğu belli: Ordunun "ihtiyacı" ve kamuoyunun "vicdanı".

Habere göre Hükümet ile Genelkurmay arasında "bedelli askerlik" konusunda mutabakat sağlandı. Tek sorun zamanlama. Asker cenazeleri gelirken kamu vicdanında yara açılması istenmiyor. Ortalık biraz durulunca konunun Meclis'e geleceği ifade ediliyor. Projenin detayları bile belli olmuş. Bedelliden elde edilecek gelirler 'yol, su, elektrik, memur maaşı ödensin' diye Hazine'ye bırakılmayacak. Tamamı askerde hayatını kaybeden asker yakınları ve gazilere verilecek. Belki bir miktarı da yoksul askerlere.

Yaş sınırının 30 yaş ve üstü olması bekleniyor. Yararlanacak kişi sayısı da 200 bini buluyor. Peki, ne zaman çıkar? İşte muamma olan bu. Her şey silahların susmasına bağlı. Yasanın 1 Ocak 2012 tarihiyle yürürlüğe girmesi ise büyük ihtimal.

 

HABERE YORUM KAT