1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bebeğini Enkazdan Kurtardı, Kendisi Kaldı
Bebeğini Enkazdan Kurtardı, Kendisi Kaldı

Bebeğini Enkazdan Kurtardı, Kendisi Kaldı

Esed ve müttefiki Rusya’nın bombardımanı sonrası bebeği ile enkaz altında kalan Suriyeli annenin, bebeğini kurtarmak için gösterdiği çaba insanın vicdanını sızlatıyor.

15 Ocak 2018 Pazartesi 15:57A+A-

Moloz altında kendi bedenini siper eden anne, arama çalışmaları ardından mahsur kaldıkları göçüğe ulaşan kurtarma görevlilerine bebeği iterek teslim ediyor.

Görüntüler Şam’dan… 9 Ocak’ta, Şam’ın doğu kırsalında bulunan Sakba kasabasına yönelik bombardıman sonrası… Fetih Medya’nın kaydettiğine göre, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından sosyal medyada yayınlanan o görüntüler Suriye’de sivillere yönelik saldırıların boyutunu ve acımasızlığını gösteriyor.

Sakba’ya yönelik hava bombardımanı ile yıkılan binaların molozları arasından bir bebeğin kurtarıldığı anlar kayıtlara giriyor.

 

Ancak görüntülere dikkatli bakıldığında, bir bebeğin kurtarılmasından çok daha büyük bir olayın yaşandığı görünüyor. Suriyeli ananın sıkıştığı yerden, kendisi gibi enkaz altında kalan yetişkin birinin koruduğu, daha sonra enkaz altındaki küçük delikten bebeği uzatarak kurtarma görevlilerine uzattığı görülüyor. O kişinin annesi olduğu farkediliyor. Kendisi de enkaz altında kalan annenin, daha sonra enkaz altındaki küçük delikten bebeği uzatarak, kurtarma görevlilerine uzattığı görülüyor. Bebek, annesinin uzattığı boşluktan çekilerek kurtarılırken, etraftan tekbir sesleri yükseliyor. Annenin kurtarılıp kurtarılamadığı ise bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum