1. HABERLER

  2. HABER

  3. BBP'de 76 Kişi İstifa Etti
BBP'de 76 Kişi İstifa Etti

BBP'de 76 Kişi İstifa Etti

BBP Partisinden eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ve 76 kişi 'Paralel yapının borazanlığını yapan operasyonel kripto bir yapı ortaya çıktı. Bu vebale daha fazla ortak olamayız' diyerek istifa etti.

13 Kasım 2014 Perşembe 04:32A+A-

OSMAN ÖZGAN | YENİ ŞAFAK

10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek kararı alarak tartışmalara yolaçan Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) 'paralel kriz' büyüyor. Seçimlerde BBP'nin tarafsız kalması gerektiğini söylediği için Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Hasan Hüseyin Bozok ve beraberindeki 76 kişi parti üyeliğinden ve görevlerinden istifa etti. İstifaları bir basın açıklamasıyla duyuran BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, BBP'nin temsil edilme vasfından tamamen uzaklaştığını belirterek, 'Ne partinin 21 yıllık siyasi değerleri ne emeği geçen eski kadroların görüşleri ne de kamuoyundaki imaj düşünülmeden malum cemaatin borazanlığını yapan operasyonel kripto bir yapı ortaya çıktı. Tabanın söylemlerine kulak tıkayan ve istişareye dayalı karar alma esasını yok sayan bir anlayış, partinin baskın karakteri haline dönüşmüştür. Bu dönüşüm, parti içi mücadele etmeyi de imkansız kılmıştır' dedi.

Vebale Ortak Olmayız

Parti yönetiminin, 10 Ağustos öncesi istişare bile yapmadan karar aldığını belirten Bozok, 'BBP yönetimi, sanki paralel yapının şirketiymiş gibi davranak Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek kararı aldı. Bu vebale daha fazla ortak olmamak adına tüm görevlerimizden istifa ediyoruz' açıklaması yaptı. İstifa eden 77 isim arasında Hasan Hüseyin Bozok'un dışında MKYK üyeleri Faruğ Tuğcu, Mehmet Şevki Arıcı, Halil Yıldırım, Ayşe Temiz, İrfan Güney, Ömer Aydoğmuş ile il ve ilçe teşkilatında görevli partililer bulunuyor.

1000 kişi daha istifa sırasında

BBP'nin merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi çizgisinden saptığını söyleyen parti MKYK'sının müstafi üyesi Ömer Aydoğmuş, 'Parti içi demokrasinin işlemediği net bir şekilde görüldü. Zaten parti, geleneksel milliyetçi-muhafazakar tabandan uzaklaşmış durumda. BBP'nin kendi tabanı da partinin mevcut yönetim anlayışına isyan etmiş ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de net bir şekilde bunu göstermiştir. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun siyasi bir proje olduğunu defalarca söylemiştim. Hiçbir şekilde bizim adayımız olamazdı' diye konuştu. BBP'deki çatlağın önümüzdeki günlerde daha da büyüyeceği, paralel çete ile BBP yakınlaşmasından rahatsız olan 1000'e yakın partilinin toplu olarak istifa edeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT