1. HABERLER

  2. HABER

  3. BBC’den Provokatif Karikatür Yayını
BBC’den Provokatif Karikatür Yayını

BBC’den Provokatif Karikatür Yayını

BBC, Charlie Hebdo saldırısı sonrası yayın politikasını değiştirme karara alarak Hz. Muhammed'in tasvir edildiği çizimleri gösterdi.

13 Ocak 2015 Salı 12:06A+A-

Peygamberimize hakaret edilen çizimleri yayınladığı için İslam dünyasının tepkisini çeken Charlie Hebdo dergisinden sonra BBC de çizimleri yayınlama kararı aldı. İngiliz devletinin yayın organı BBC, Paris'teki saldırı sonrası yayın politikasını değiştirdi ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in tasvir edildiği çizimleri ilk kez gösterdi.

BBC, şimdiye dek yayın politikası gereği Peygamberin tasvir edildiği çizimler ya da görüntüleri yayınlamıyordu. Ancak Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı sonrasında bu kuralı kaldırdı.

Saldırıda ölen karikatüristlerden Stéphane Charbonnier'in fotoğrafını yayınlayan BBC, o sırada derginin Hazreti Muhammed'in saygısızca karikatürünün yapıldığı kapağını da gösterdi.

İngiliz televizyonu böylece editöryal kılavuzundaki "Hazreti Muhammed hiçbir şekilde tasvir edilemez" maddesini de çiğnemiş oldu.

BU KURAL KALDIRILDI

BBC'nin ilkeleri içinde bulunan bu kural da kaldırdı. BBC'den yapılan açıklamada, kılavuzun eski olduğu ve kurumun özgürlük anlayışını yansıtmadığı için söz konusu kuralın değiştirildiği belirtildi.

Tansiyonun gergin olduğu bugünlerde BBC'nin özellikle kural değiştirmesi eleştirilere neden oldu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum