1. HABERLER

  2. HABER

  3. BBC, Siyonistten Daha Siyonist!
BBC, Siyonistten Daha Siyonist!

BBC, Siyonistten Daha Siyonist!

İngiliz BBC televizyonu önceki gün Mavi Marmara saldırısıyla ilgili yayınladığı bir belgeselde İsrail’in saldırıdan bu yana dillendirdiği propagandasını uluslararası platforma taşıdı.

18 Ağustos 2010 Çarşamba 05:29A+A-

İngiliz yayın kuruluşu BBC, önceki akşam yayınladığı bir belgeselde, Mavi Marmara'ya saldıran İsrail hükümeti ve ordusunun barış gönüllüleri için kullandığı 'Onlar teröristti, askerlerimize saldırdı biz de cevap verdik" propagandasını uluslararası platforma taşıdı. BBC'nin 1. kanalında yayınlanan "Panorama" isimli belgeselde bu hafta Mavi Marmara'da 9 barış gönüllüsünü katleden İsrailli komandolarla görüşüldü. Baskını yapan komandolarla görüşen BBC, gemide bulunan bazılarının şiddet yanlısı olduğu ve terör örgütleriyle bağlantılı olabileceğini iddia ederek, İsrail'in "Biz kendimizi savunduk. O gemide teröristlere destek verenler vardı" iddialarını bir kez daha dillendirdi.

İSRAİL'İN BİLE 'YALAN' DİYE İTİRAF ETTİĞİNİ YAYINLADI

İsrail'in İHH'ya yönelik "terörist organizasyon" suçlamasını 'iddia' şeklinde sunarak tarafsız görünmeye çalışan BBC, buna karşılık İHH'nın İsrail'e yönelik suçlamalarına yer vermedi. Belgeseli hazırlayan Jane Corbin ayrıca İsrail'in bile 'biz uydurduk' dediği bir konuşmayı gerçekmiş gibi göstermesi de dikkat çekti. İsrail'in gemi baskınından sonra kendisinin imal ettiği bir ses kaydında, Mavi Marmara'dan sözde "Kapa çeneni. Auschwitz kampına git" ifadeleri kullanılıyor. İbranice bir şiveyle söylenen bu ifadelerin İsrail tarafından uydurulduğu ortaya çıkmış ve İsrail bu yüzden özür dilemişti. Ancak dünkü BBC belgeselinde bu ifadeler gerçekmiş gibi gösterilerek, "Mavi Marmara'dan saldırgan bir üslupla cevap veriliyor" denildi.

"İLAÇLARIN TARİHİ GEÇMİŞ, GAZZE'DE SIKINTI YOK"

Belgeselde ayrıca, Gazze'de yiyecek ve ilaç sıkıntısının olmadığı belirtilirken, İHH'nın Gazze'ye getirdiği ilaçların çoğunun tarihinin geçtiği iddia edildi. Özgürlük Filosu'nun Filistinlilere yardım etme niyetinden uzak siyasi bir hareket olduğunu belirten Jane Corbin, İHH'nın terör organizasyonlarıyla bağlantılı olduğunu da öne sürdü. İHH'yı terör örgütleriyle bağlantılı gösteren BBC, derneğin aynı zamanda Türk Hükümeti'ne de yakın olduğunu iddia etti. Belgesel boyunca İsrail'in iddialarına yer veren ve İsrailli askerlerin nasıl saldırıya uğradığını yayınlayan BBC belgeseli, ayrıca HAMAS'ın bir terörist organizasyon olduğu ve İsrail'in varlığını kabul etmediği de belirterek, İsrail'in şimdiye kadar dillendirdiği propagandasını uluslararası platforma taşıdı.

BİNLERCE KİŞİ ŞİKAYET ETTİ

Öte yandan BBC'nin İsrail propagandasını yansıtan belgeselinden sonra binlerce kişi telefon, mektup ve e-posta aracılığıyla şikayetçi oldu. BBC'nin İsrail'in yalanlarını kendilerine yutturmaya çalıştığını söyleyen izleyiciler, kanalın zekalarına hakaret ettiğini söyledi. Belgeselle ilgili olarak BBC'ye şikayet mektubu gönderen Filistinliler İçin Russell Mahkemesi Koordinatörü Frank Barat, BBC'nin İsrail'in iddialarını gerçekmiş gibi yayınladığını ve bunları sorgulamadığını, buna karşılık barış gönüllülerinin hikayesini ise sorgulayarak 'yalanmış' gibi gösterdiğini kaydetti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum