1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. BBC bu haberleri komiklik olsun diye mi yapıyor?
BBC bu haberleri komiklik olsun diye mi yapıyor?

BBC bu haberleri komiklik olsun diye mi yapıyor?

BBC tarafından geçilen Afganistan haberleri mesleki ciddiyetten oldukça uzak ve komik!

22 Eylül 2021 Çarşamba 14:04A+A-

HAKSÖZ HABER

BBC’yi Afganistan’da iktidar Taliban’a geçtiğinden beri bir telaş aldı. Alakalı alakasız her menfi gelişmeden Taliban sorumlu tutulurken öyle bir Afganistan tablosu çiziliyor ki sanki Taliban’dan önce her şey güllük gülistanlıktı…

BBC Türkçe tarafından servis edilen son haberlerden birisi de oldukça ilginç bir yaklaşıma sahip. “Afganistan: Taliban yönetiminde doğum yapmak” başlıklı haberde daha yönetime geleli yalnızca bir ay olmuş olan bir hükümet çok enteresan şeylerden sorumlu tutuluyor.

Ağrı kesici, ilaç, yiyecek olmayan doğumhanelerde jeneratörler çalışmadığı için aydınlatma ve soğutma araçları da hizmet vermiyor. Ebe Adiba bunun üzerine şunları söylüyor: "Meslek hayatımın en kötü deneyimleri oldu. Çok zordu. Fakat Taliban başa geldiğinden bu yana her gün ve her gece durumumuz bu"

Peki, hastanelerin temel ihtiyaçlarının sağlanamamasının sebebi ne? Sağlık sistemi dışa bağımlı olan Afganistan’a yapılan yardımların kesilmiş olması. BBC haberde bunun da bilgisini veriyor ama olaydan yine Taliban sorumlu tutuluyor nedense!

İşgalcilerin yakıp yıktıkları bir ülkeye olan kısmi yardımlarını kesmelerinden de direnişçiler sorumlu tutuluyor kısaca! BBC herhalde bu haberleri insanları güldürmek için yapıyor olsa gerek! Dış yardımların kesilmesinin sebebi de şu naif bakış açısıyla izah ediliyor: ABD ve Dünya Sağlık Örgütü'nün de aralarında bulunduğu Batılı bağışçı devlet ve kurumlar Taliban'ı ve kaos içindeki Kabil havaalanına yardım malzemesi iletmenin güçlüğünü gerekçe gösteriyorlar.

Yahu bu nasıl iş? Bu dünyanın gerçekten çivisi çıkmış! Afganistan’da eğer ki sağlık sistemi çökmüşse bunun temel sebebi işgaldir. Sorumlusu işgalciler ve yıllarca Afganistan’ı işgalcilere peşkeş çeken işbirlikçi siyasilerdir. Taliban bu sorunların sorumlusu değil mağdurudur!

Şimdi işgalin yaralarını sarma işini Taliban üstleniyor. BBC ise çıkmış daha bir aylık bir yönetimi dış yardımlar kesildiği için imkansızlık içinde kalan doğumhanelerden sorumlu tutuyor!

Tüm bunlardan bağımsız olarak Taliban’dan önce yani dış yardımların var olduğu dönemde doğumhanelerin durumu nasıldı acaba diye sormadan da edemiyoruz! Eminiz ki arada çok büyük bir farktan bahsetmek mümkün değildir!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum