1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bayram Günü İstanbul ve Çorlu'da Tepki Toplayan Polis Şiddeti 
Bayram Günü İstanbul ve Çorlu'da Tepki Toplayan Polis Şiddeti 

Bayram Günü İstanbul ve Çorlu'da Tepki Toplayan Polis Şiddeti 

İstanbul ve Çorlu'da sokağa çıkma kısıtlamalarına müdahale ederken polis ekipleri tarafından sergilenen aşırı ve orantısız şiddet görüntüleri kamuoyunda geniş tepkiler topladı.

26 Mayıs 2020 Salı 01:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Görev tanımını ve yetkilerini aşarak kadın, çocuk ve erkek ayrımı yapmaksızın coplayan, yerlerde sürükleyen, tehdit ve hakaretler savuran polis ve bekçilere dair kimi görüntüler vicdanları kanatıyor. 

"Görevli memura mukavemet" gibi bir bahaneyle sokakları karıştıran, mahalleyi ayağa kaldıran polis ekiplerinin aşırı şiddet görüntüleri sosyal medyada dolaşıma girince olaya karışan polisler valilik tarafından açığa alındılar. Polis tarafından darb edildiklerini öne süren vatandaşlar da Adliye'ye başvurup şikayette bulundular.

Tekirdağ Çorlu, İstanbul Zeytinburnu ve Kadıköy'de yaşanan çirkin hadiselerin sosyal medyaya yansımasıyla birlikte harekete geçen Tekirdağ ve İstanbul valiliği adli ve idari soruşturma başlattı olaylara karışan polislere görevden el çektirdi. Olaylara ilişkin haberleri değerlendiren İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı'nın video kayıtları ortada olmasına rağmen "Emniyet Teşkilatımız, toplum nezdinde yıpratılmaya çalışılmakta" gibi öteden beri bildiğimiz klişe ifadelerle izaha yeltenmesi ise hukuk devleti anlayışında kat edilecek mesafenin ne kadar uzun olduğunu gösteriyordu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan polis şiddetine ilişkin Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:

"24.05.2020 günü saat 15:30 sıralarında Çorlu İlçemiz Silahtarağa Mahallesi Selimiye Camii civarında sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşların olduğu ihbarı üzerine  Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir Ekip olay yerine intikal etmiştir, olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir.

Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır.

Görevli Memura Mukavemetten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında Şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İstanbul il Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama:

“25.05.2020 tarihinde sosyal medyaya yansıyan Kadıköy'de Polis Şiddeti' başlıklı haberlere konu olayın 19.05.2020 tarihinde meydana geldiği, olayın kurye şahsın uygulama noktasına süratli giriş yapması akabinde uygulama noktasında görevli polis memurlarıyla tartışması sonucu yaşandığı anlaşılmıştır.

Olaya karışan polis memuru açığa alınmış, olayın ayrıntılarının soruşturulması amacıyla müfettiş talep edilerek gerekli idari işlemler başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum