1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bayrağı İndirenin İsmi Belirlendi
Bayrağı İndirenin İsmi Belirlendi

Bayrağı İndirenin İsmi Belirlendi

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı sahasına girerek bayrağı indiren göstericinin kimliği belirlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü her yerde bu ismi arıyor.

12 Haziran 2014 Perşembe 19:08A+A-

Abdülkadir Konuksever / Aljazeera Türk

Lice’de çıkan olaylarda yaşamını yitiren Ramazan Baran’ın cenazesi sırasında geçtiğimiz pazar günü Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın garnizon alanındaki gönderden bayrağı indiren göstericinin kimliği tespit edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden isminin açıklanmasını istemeyen bazı kaynakların verdiği bilgilere göre kimliği gizli tutulan göstericinin yakalanması için güvenlik birimleri geceli gündüzlü çalışıyor.

Bayrağı indiren göstericinin yakalanması için Diyarbakır giriş ve çıkışları polisler tarafından tutulmuş durumda. Kent içerisinde de asayiş uygulamaları yapan ekipler akşam saatlerinde bazı adreslere operasyon düzenliyor. 

Gösterici hazırlıklı 

Ramazan Baran’ın cenazesi sırasında kitle mezarlık başında beklerken 2. Hava Kuvvet Komitanlığı’nın garnizon alanına girerek gönderden bayrağı indiren göstericinin olay yerine hazırlıklı geldiği düşünülüyor. Göstericinin aşılması kolay olmayan dikenli teller için kalın giysiler giydiği ve eline dayanıklı eldiven taktığı tespit edildi.

Diyarbakır Emniyeti kaynakları, göstericinin bu eyleminin "sadece bir haber ajansı tarafından kusursuza yakın görüntülendiği ve dağıtıldığından" şüpheleniyor. Soruşturma bu yönde de derinleştiriliyor.

Kamera kayıtları incelendi

Emniyet olayın ardından bölgedeki kamera kayıtlarını inceleme altına alınmıştı. Bu kayıtlardan eylemcinin kimlerle iletişim içerisinde olduğu ve nereye kaçabileceğine dair bulgulara ulaşılmıştı. Öte yandan olaydan bir gün sonra, pazartesi günü görevi ihmal şüphesi bulunan üç polis müdürü gözaltına alınmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT