1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baykal'a “Yargıyı Etkilemek” Suçundan Fezleke
Baykala “Yargıyı Etkilemek” Suçundan Fezleke

Baykal'a “Yargıyı Etkilemek” Suçundan Fezleke

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay aracılığıyla 12 Eylül'de oylanacak olan Anayasa değişikliğiyle ilgili yüksek yargı mensuplarını etkilemeye teşebbü

04 Ağustos 2010 Çarşamba 00:27A+A-

Habertük'ten Bülent Ceyhan'ın haberine göre; Ergenekon davasını etkilemeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınan Seyfi Oktay'ın dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İstanbul'a gönderildi. Oktay'ın Baykal ile yaptığı telefon konuşmalarını ve faaliyetlerini inceleyen İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Baykal hakkında 'yargıyı etkilemeye teşebbüs' suçundan ayrıca bir soruşturma başlattı. Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı döneminde Oktay'a talimat vererek Anayasa paketi değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile görüştüğü iddiaları soruşturma dosyasında yer aldı. Oktay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleriyle yaptığı görüşmelerinin ardından Baykal'ı yine telefonla bilgilendirdiği iddiasına yer verildi.

Telefon konuşmalarında Anayasa Mahkemesi Üyesi Kantarcıoğlu'nun mahkemenin başvuruyu usul yönünden inceleyebileceğini, esasa girme yetkilerinin olmadığını söylediği Oktay'ın buna karşılık Kantarcıoğlu'na üniversitelerdeki türban yasağının kaldırılmasıyla ilgili karara dikkat çekerek, burada esasa girdiklerini ve iptal edebildiklerini hatırlattığı öğrenildi. Tüm bu konuşma kayıtlarının soruşturma dosyasına girdiği öğrenildi.

'Adli yargılamayı etkileme' suçlamasıyla Baykal hakkında soruşturma yürüten savcılığın fezleke hazırladığı milletvekili sıfatıyla dokunulmazlığı bulunduğu için fezlekenin TBMM'ye gönderileceği öğrenildi. Deniz Baykal'ın gelişmelere göre ifadesinin alınması için davet edileceği belirtildi.

Ergenekon davasıyla ilgili yargıyı etkilemeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4'ü avukat 7 şüpheli bulunuyor. Avukatlar 6 günlük tutukluluklarının ardından tahliye edildi.

BUGÜN

HABERE YORUM KAT