1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bayırbucak'ta İmkansızlıklara Rağmen Direniş Sürüyor
Bayırbucak'ta İmkansızlıklara Rağmen Direniş Sürüyor

Bayırbucak'ta İmkansızlıklara Rağmen Direniş Sürüyor

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Lazkiye kentinin kuzeyindeki Türkmen Dağı'nda rejim güçleriyle Türkmen birlikleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

21 Kasım 2015 Cumartesi 13:32A+A-

Rus ordusu, kara, deniz ve havadan Esed güçlerine destek vererek Türkmen Dağı'ndaki Kızıldağ mevkisine ağır silahlarla saldırırken, rejim güçlerinin, Kızıldağ mevkisine birkaç koldan saldırmaya başladığı, helikopterlerin Kızıldağa yakın 45. tepe mevkisine asker indirdiği ifade edildi.

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Vezir, AA muhabirine, dün sabah saatlerinde başlayan yoğun saldırıların birkaç noktada devam ettiğini kaydetti. 

Türkmen birliklerin tüm imkanlarıyla bölgeyi savunmaya çalıştığını aktaran Vezir, şöyle konuştu:

"Türkmen Dağı'ndaki Türkmen birlikler dağın kontrolünü kaybetmemek için ellerindeki tüm imkanları kullanıyor. Ancak Türkmen birliklerin acil lojistiğe ihtiyacı var. Bölgedeki en yüksek noktalardan Kızıldağ, rejimin eline geçerse Türkmenler stratejik bir yer kaybetmiş olacak. Kızıldağ rejimin eline geçerse rejim bu dağdan istediği bölgeye saldırabilir. Türkmen Dağı ve Cebel el-Ekrad da tehlikeye girer. Bu saldırılarda o zaman ciddi göçler olur."

Kızıldağ tepesine zırhlı araç

Suriye'de Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları sürerken, Gimam, Derhanne, Çardaklı, Kırıkaltı ve Kızıldağ tepelerinde çatışmalar devam ediyor. 

Alınan bilgiye göre, rejim güçleri, Türkmen köylerine yönelik birkaç noktadan başlattığı saldırılarına bugün de devam ediyor. 

Yerel kaynaklar, birçok noktanın ağır silahlarla vurulduğunu belirtirken, Türkmen birliklerle rejim arasında Gimam, Derhanne, Çardaklı, Kırıkaltı ve Kızıldağ tepelerinde çatışmaların sürdüğünü bildirdi. 

Rejimin, dün gece büyük oranda hakimiyet sağladığı Kızıldağ tepesine zırhlı araç çıkartmaya çalıştığı kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT