1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bayırbucak Türkmen Bölgesinde Halk Evlerine Giremiyor!
Bayırbucak Türkmen Bölgesinde Halk Evlerine Giremiyor!

Bayırbucak Türkmen Bölgesinde Halk Evlerine Giremiyor!

Suriye'de Esed rejiminin, Rusya’ya ait jetlerin desteğiyle bombaladığı Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde halk, ölüm korkusu nedeniyle evlerine giremiyor.

15 Kasım 2015 Pazar 13:50A+A-

Yaklaşık 4 yıldır bombardıman altındaki Bayırbucak Türkmen bölgesi, 30 Eylül'de Rusya Hava Kuvvetleri’nin Suriye'ye gelmesinin ardından daha yoğun saldırı almaya başladı.

Rejime yakın ve yüksekteki bazı köyler, yoğun saldırılar nedeniyle tamamen boşaltılırken, bazı köylerde yaşamaya devam eden aileler ise son günlerde artan yoğun saldırılar nedeniyle evlerine giremiyor. Birçok yerleşim bölgesi, boşaltılan evler ve boş sokaklar nedeniyle hayalet kenti andırıyor.

“Son Günlerde Saldırılar Arttı”

İki çocuğuyla Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşamaya devam eden Hani Hamiş, AA muhabirine, savaş öncesi berberlik yaparak evini geçindirdiğini anlattı.

Savaşın başladığı günden bu yana köyünde olduğunu aktaran Hamiş, “Köyümü korumak için ben de elime silah aldım. Her şeye rağmen evimde kalmayı sürdürdüm. Ancak Rusya’ya ait jetlerin de gelmesiyle son günlerde saldırılar arttı. Bu nedenle sınır bölgesine kendi imkânlarımla bir çadır yaptım. Yoğun saldırı olduğunda buraya kaçıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT