1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bayık: Esed bizim sayemizde ayakta kaldı
Bayık: Esed bizim sayemizde ayakta kaldı

Bayık: Esed bizim sayemizde ayakta kaldı

PKK’lı Cemil Bayık, Esed ve İran ile PKK’nın ilişkisini açık açık dile getirdi!

03 Ağustos 2023 Perşembe 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kürtlerin insan yerine konulmadığı Suriye ve İran ile Kürt milliyetçisi PKK bugün kol kola Türkiye’ye ve Suriye halkına karşı mevzilenmiş durumda. Suriye Savaşı’nın başından beri Suriye halkının mücadelesine karşı Rusya, ABD ve Esed ile her fırsatta birliği yapan PKK’nın konumu bizzat PKK’nın önde gelen isimleri tarafından dile getiriliyor.

PKK yayın organlarından Sterk TV'ye konuşan Kandil'deki Cemil Bayık, Suriye yönetiminden PKK sayesinde ayakta kalabildiğini söyledi. 

"Türkiye, Suriye'nin kuzeyini ve Kürt varlığını yok etmeye çalışıyor" diyen Cemil Bayık, daha sonra Suriye yönetimine şunları söyledi: "Bugün Esad rejimi ayaktaysa bu Kürtler sayesindedir. PKK'nın Kürt milliyetçiliği sayesinde Rojava (Suriye'nin kuzeydoğusu) ayakta durdu, Suriye bölünmedi."

Esed’in varlığına teminat olarak PKK’yı gösteren Bayık’ın açıklamaları Türkiye ve Suriye halkının ortak düşmanını gösteriyor. PKK, Kürtlere vatandaşlık dahi vermeyen Esed rejimi ile hiçbir zaman doğrudan çatışmaya girmedi. Devrim başladığından beri Esed’in adımlarını takip eden PKK uygun zamanı bulduğunda ise Esed ile anlaşmaya gitti.

Bayık’ın sözlerinin üstüne PKK’nın Suriye’de İran ile üst düzey ilişkileri olduğu PKK’nın kurucu isimlerinden Mustafa Karasu tarafından dile getirildi. 

"Biz Suriye'nin kuzeyini, İran ile yaptığımız anlaşmadan sonra IŞİD'den temizledik ve güvenceye aldık"

Karasu ve Bayık gibi katillerin yaptığı açıklamalar PKK’nın zalim rejim ve devletler olan ilişkisini gözler önüne seriyor. Türkiye kamuoyu ise Suriye’de yaşananları PKK sorununa indirgeyerek tartışıyor. Yaşanan zulmün sadece PKK’dan ibaret olduğunu söylemek gerçeklere gözlerimizi kapatmak olacaktır. PKK bu zulümde en fazla Esed, Rusya ve İran’ın aparatı olabilir…

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum