1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bayburt Bayburt olalı böyle bir zulüm de görmedi!
Bayburt Bayburt olalı böyle bir zulüm de görmedi!

Bayburt Bayburt olalı böyle bir zulüm de görmedi!

Bayburt’ta düzenlenen 'Harman Sonu' programı ahlak dışı görüntülere sahne oldu.

17 Eylül 2023 Pazar 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Yıllar evvel Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser için Bayburt'a gelmiş. Şehrin ileri gelenleri salon boş kalmasın, ayıp olmasın diye bütün Bayburtluları ve Bayburt'un köylülerini konsere davet etmişler. Konser icra edilmiş. Konser esnasında salondan çıt çıkmamış.

Gazeteciler konser sonrasında konserden çıkan bir Bayburt'un bir köylüsüne izlenimini sormuşlar. ‘’Gasteci bey’’ diye başlamış köylü boynunu bükerek: ‘’Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi...’’

Bayburt, Anadolu’nun en muhafazakar şehirlerinden birisi şüphesiz. Nüfusu sebebiyle çok gündemde yer edinmeyen Bayburt hakkında yukarıdaki hikaye yıllardır anlatılır. Bayburt’un değerler dünyasıyla uzaktan yakından alakası olmayan işler doğal olarak Bayburtlular için zulümdür.

Bu sefer Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser için Bayburt’a gitmedi ancak bir başka akıl dışılık yaşandı. Bayburt’ta düzenlenen 'Harman Sonu' programında podyum kurulup mankenler yürütüldü. Hem de Erzurum-Bayburt yöresinde yüzlerce yıldır kadınların tesettürlerini sağlamak için kullandıkları “ehram” isimli ince eğrilmiş koyun yününden yapılan kadın elbisesi yerlerde sürüklenerek...

whatsapp-image-2023-09-17-at-16-27-03.jpeg

Yarı çıplak kadınlar Bayburtlu kadınların ehramını yerlerde sürüklerken orgnizatörler Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ve İyilik İçin Sanat Derneği büyük bir kültür işi becerdiklerini zannediyorlar.

Anadolu'nun güzelliklerini tüm dünyaya yaymak, kültür derinliğini görünür kılmak maksadıyla” yapıldığı iddia edilen programın ne Bayburt ile ne de insan ahlakı ile uzaktan yakında alakası yok tabi ki. Seküler kesim Bayburt'tan ne istiyor anlamak zor gerçekten. Bir kere daha Bayburt Bayburt olalı böyle bir zulüm görmedi!

HABERE YORUM KAT

47 Yorum