1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batmanlılar Mısır Katliamını Lanetledi
Batmanlılar Mısır Katliamını Lanetledi

Batmanlılar Mısır Katliamını Lanetledi

Mısır'da cunta yönetim güçleri tarafından yapılan katliam, Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, STK'lar, siyasi partiler ve binlerce kişi tarafından lanetlenerek protesto edildi.

15 Ağustos 2013 Perşembe 10:15A+A-

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Mısır'da gerçekleştirilen ve 2 bin 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği 10 bini aşkın insanın yaralandığı katliama tepki göstermek amacıyla saat 18.00'de Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve aralarında kadınların da bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Basın açıklamasından önce Bey-Der ve Özgür-Der başkanları kısa birer konuşma yaparak Mısır'daki katliama lanet getirdiler.

Konuşmaların ardından Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Şafi Özperk, basın açıklamasını okudu.

Mısır'ın seçilmiş tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin ABD, İsrail ve Suud'un kirli oyunlarının desteği sonucu darbe ile devrildiğine dikkat çeken Özperk, "Darbeden bu yana Mısır halkı onurlu bir direniş göstermiş ve bu uluslararası çirkin oyuna karşı tarihe geçecek bir mücadele vermiştir. Nahda ve Adevviye meydanlarında toplanan halk 1,5 aydır şiddetten özenle kaçınmakta ve iradelerine sahip çıkmaktadırlar. Seçimle iş başına gelmiş meşru yönetimlerine sahip çıkan Mısır halkı, defalarca katliamlara maruz kalmaktadır. Onurlu direnişinden ve hak arayışından vazgeçmeyen Mısır halkı, bu sabah da yüzlerce kişinin öldüğü, binlerce kişinin yaralandığı vahşi bir saldırıya maruz kalmıştır" dedi.

"ABD, İsrail ve AB olmak üzere 'demokrasi' pazarlayan ülkeler, bizzat katliama destek veriyor" diyen Özperk, "Adına demokrasi dedikleri helvadan yapılmış putlarını yiyen Batı ve Batının Ortadoğu'daki işbirlikçileri bu katliamların hesabını er veya geç verecektir. Mısır halkı protestolar boyunca şiddetten özenle kaçınarak bu senaryoyu boşa çıkaran bir akıl, irfan ve direniş göstermiştir. Mısır halkı BM, AB ve İİT (İslam işbirliği Teşkilatı) gibi uluslararası yapılar tarafından bırakıldıkları yalnızlık çemberini, sokaklarda kurdukları silahsız direniş siperleri ile parçalayacak ve herkese hukuk ve iradeye sahip çıkma dersi verecektir" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında Özperk, şu sözlere yer verdi:

"Sivil silahsız kişilere karşı hedef gözetmeksizin katliam yapmak, Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği sözleşme ve anlaşmalara göre, insanlığa karşı suç niteliğindedir. BM ve Batı, üzerine düşmüş olan katliama rıza gölgesinden kurtulmak için Sisi ve darbeci şeflerini uluslararası mahkemelerde yargılamalıdır. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü platformu olarak, ABD, İsrail, Suud destekli katiller eliyle Mısırlı kardeşlerimizin uğradıkları vahşi katliamı lanetliyor, katledilen kardeşlerimize rahmet, yaralılara şifa, direnişçilere sabır, irfan, istikamet ve Firavunlara karşı zafer temenni ediyoruz."

Gösteride sık sık "Defol Sisi, sesinleyiz Mursi", "İhvana selam direnişe devam", "Uyan, diren, özgürleş", "Diren Müslüman Allah seninle", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından Bayram Cami imamı Musa Ekinci'nin Mısır'da hayatını kaybedenler için kıldırdığı gıyabi cenaze namazından sonra toplu olarak dua edildi.

(M.Fatih Akgül/Vedat Aydın - İLKHA)

batman-20130815-01.jpg

batman-20130815-02.jpg

batman-20130815-03.jpg

batman-20130815-04.jpg

batman-20130815-05.jpg

batman-20130815-06.jpg

batman-20130815-07.jpg

batman-20130815-09.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum