1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batman’da Ramazan programı gerçekleştirildi
Batman’da Ramazan programı gerçekleştirildi

Batman’da Ramazan programı gerçekleştirildi

Özgür-Der Batman şubesi eğitim komisyonu tarafından ortaokul ve lise kız öğrencilerine yönelik külliye binası konferans salonunda Ramazan programı gerçekleştirildi.

31 Mart 2023 Cuma 00:45A+A-

Beyza Sevim’in sunuculuğunu yaptığı programa yoğun bir katılımın sağlandığı gözlendi. 

Program yıl içerisinde kız öğrencilerine yönelik yapılan etkinlikleri içeren slayt gösterimi ile başladı. Ardından Sude Polat ve Zeynep Gayretli tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak, Kur’an meali okundu. Özgür-Der Hürriyet temsilciği kız korosu tarafından okunan ezgi ve marşlara büyük bir coşkuyla eşlik edildiği programa “Benim Ramazanım” başlıklı söyleşiler ile devam edildi.

İlk sözü alan Hiranur Rüzgar konuşmasında, Ramazan ve Orucun kelime ve terim anlamlarına değindi. Tarih boyunca tüm toplumlar ve inanışlardaki oruç uygulamalarını aktararak örneklendirdi. Tüm inançlarda değişik şekillerle de olsa orucun bulunmasını, orucun fıtri boyutu ile ilişkilendirdi. Orucun fıtri boyutu bağlamında beden ve ruhun periyodik ihtiyacına işaret ettiği konuşmasını dua ile tamamladı.

Ardından sözü alan Azra Filiz Beyaz, konuşmasına Bakara-185. ayeti okuyarak başladı. Kur’an’ı okuduğumuz, anladığımız ve yaşadığımız oranda Ramazan’ın da bereketli geçeceğine dikkat çekti. Kur’an’ın Ramazanla ilişkisi bağlamında Kadir gecesinin önemine değindi. Kur’an’ın dönüştürücü gücünü siyerden örneklerle aktardı. Kur’anla tanışmak için Ramazan’ın çok iyi bir fırsat olduğunun altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Söyleşinin son konuşmacısı olarak sözü alan Şenay Ekmen içinden geçtiğimiz günlerin motivasyonumuz açısından önemini vurguladı. Konuşmasında Resulullah’ın (a) Ramazan seferberliği ile ilgili siyerden çarpıcı örnekler veren Ekmen bu bağlamda itikafın genel çerçevesine de değinerek, bu iç eğitim seferberliği olan ibadetin önemine dikkat çekti. Ramazanımızı bereketlendirecek pratik önerilerle konuşmasını tamamladı.

“Mikrofon Miniklerde” adıyla çocuklarla yapılan röportajlara ait video gösterisinde, çocukların dilinden Ramazan’a ait duygu ve düşüncelere yer verildi.

Program Yasemin Bozyiğit’in okuduğu dua ile sona erdi. Ardından topluca iftar sofrasında buluşularak oruçlar açıldı.

batman-20230331-1.jpg

batman-20230331-2.jpg

batman-20230331-4.jpg

batman-20230331-3-001.jpg

batman-20230331-5.jpg

batman-20230331-6.jpg

batman-20230331-7.jpg

batman-20230331-8.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum