1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Batman’da Gazze için oturma eylemi gerçekleştirildi
Batman’da Gazze için oturma eylemi gerçekleştirildi

Batman’da Gazze için oturma eylemi gerçekleştirildi

Batman'da faaliyet gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının organizesi ile Gazze’de ateşkesin sağlanması, uygulanan ablukanın kaldırılması için basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

06 Mayıs 2024 Pazartesi 19:55A+A-

Latif Kaya’nın sunuculuğunda gerçekleşen program Abdulbaki Durmaz'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinin ardından Bünyamin Rüzgar'ın okuduğu basın açıklaması ile program devam etti. Basın açıklaması esnasında ''Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Batının Yalanı İnsan Hakları!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Şehidlerin yolunu sürdüreceğiz!'' sloganları atıldı.

Basın açıklamasından sonra okunan duanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.

Mehmet Ali Aslan ezgileri ile eyleme katılım sağladı.

20240505-163227.jpg

20240505-163429.jpg

20240505-163500.jpg

20240505-163738.jpg

 

Basın açıklamasının tam metni:

Hamd; Kahhar ve muntakim olan Rabbimize, Selam; Peygamber efendimiz ile izzeti ve şerefiyle topraklarını terk etmeyen; uğruna kadın erkek çoluk çocuk şehit veren tüm Filistinli kardeşlerimizedir.  

Kıymetli katılımcılar, değerli basın mensupları; 200 günü aşkındır Gazze’de ve Filistin topraklarında devam eden katliam ve soykırıma alışmamak, gündemde tutak ve direnişe destek amacıyla yine bugün buradayız. Rabbimize hamdolsun ki, o mukaddes toprakları kan gölüne çeviren katil siyonist çete devleti bu süre zarfında İzzetli Gazze halkını dize getirememiş, çocuk, kadın ve sivil katliamı dışında onurlu direniş erlerine en ufak bir zarar bile verememiştir.

Katil İsrail, bu katliamlara rağmen hiçbir amacına ulaşamamıştır. İddia ettikleri gibi ne Hamas’ı ortadan kaldırmış ne Gazze halkını o topraklardan çıkarabilmiş ne de esirleri kurtarabilmiş değildir. Aksine Aksa Tufanı ile bir asırdır oluşturduğu yenilmezlik balonu da sönmüştür.

İnsanlık tarihi boyunca zalimler zillet ile, mazlum ve mustazaflar ise izzet ile anılmıştır. İnsanlık tarihi boyunca zulüm ile abad olan tek bir kişi ve tek bir yapı olmamıştır. Bizler biliyoruz ki bu, Rabbimizin bir sünnetidir ve asla değişmeyecektir. Ve inanıyoruz ki, dün olduğu gibi bugün de yarın da zulmedenler zelil olacak, mazlum ve mustaz’aflar yeryüzünün varisleri olacaktır.   

Bu zulme artık yürek dayanmıyor, elden bir şey gelememenin verdiği ızdırap artık dayanılmaz düzeylere ulaştı.  Mümin yürekler kardeşlerine destek için neler yapabileceğinin ateşiyle yanmakta. Bunun son şahidi Selahattin’in torunu Urfalı hocamız Hasan Saklanan kardeşimiz oldu. Her şeyden vazgeçmenin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösteren yiğit kardeşimizin Şehadet eylemini tebrik ediyor. O’na ve tüm Gazze şehitlerine Allahtan rahmet diliyoruz.  Şehadetin kabul olsun ey şehit.

Rabbimize yine hamd olsun ki artık üstü örtülemeyen bu zulümlere, zalimlere destek veren topraklardan itiraz sesleri yükselmeye başladı. Başta ABD’nin saygın olarak kabul edilen birçok üniversitesinde protesto gösterileri, kesintisiz oturma eylemleri ve direniş gösterileri her geçen gün artarak çoğalmakta. Batman başta olmak üzere ülkemizin birçok üniversitesinden de bu gösterilere destek eylemleri düzenlenmesi, ikiyüzlü batıyı tedirgin etmeye başladı çok şükür. Tüm direniş merkezlerini buradan, Batman’dan tekrardan selamlıyoruz.

Türkiye’nin birçok üniversitesinde olduğu gibi Gazi Üniversitesinde de Cuma günü Filistin’e destek eylemi yapıldı. Ancak, Filistin bayrakları taşıdıkları, kefiye taktıkları ve Tekbirler getirdikleri için Zafer Partili bir grup ırkçı sürü tarafından engellenmek istendi. “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye slogan atan ırkçı grup, bazı öğrencileri darp ederek bu topraklardan Siyonist çete sürüsüne kimlerin arka çıktığını da faş etmiş oldu. Siyonist güruhla ruh ikizleri olan ey kafatasçılar, Aksa Tufanıyla kendine gelmeye başlayan ümmeti Allah’ın izniyle artık engelleyemeyeceksiniz. Kıvılcım alev aldı, bu ateş sizleri de yok edecek, bundan hiç şüpheniz olmasın.

Daha önce de katil Siyonist çete devletiyle her türlü ilişkinin kesilmesi gerektiğini bir çok eylemimizde dile getirmiştik. Hükümetin geç kalmış olmasına rağmen katil devletle ticari ilişkilerini sonlandırmasından büyük memnuniyet duyduğumuzu tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Fakat bu doğru adımların artarak devam etmesini de bekliyoruz. Bir sonraki aşaması olarak toraklarımızda NATO bahanesiyle, katil devlet dahil batıya hizmet ettiğinden hiç şüphe etmediğimiz İncirlik ve Kürecik üslerinin de bir an önce kapatılmasını bekliyoruz.

Son olarak katil sürüsüne desteğini sürdüren emperyalist güruha sesleniyoruz;

Ey sözde özgür ve insan hakları savunucusu Batı, maskeniz kaçıncı kere düştü!

Ey sözde özgürlük şövalyeleri, artık siyonizmin işbirlikçileri olduğunuza dair kundaktaki bebekler bile makaleler yazar!

Ey zalim ve müstekbirler, bombalarınızın altında can veren her bir bebeğin, her bir kadının kanlarında boğulacaksınız! Çünkü sizler, Rabbimizin arzında ancak mühlet verilenlersiniz. Mühletiniz ise, Aksa tufanı ile nihayete ermiştir Allah’ın izniyle. O mukaddes topraklar Yarın, tıpkı dün bizim olduğu gibi, yine bizimdir. Gazze’nin, Doğu Türkistan’ın Suriye’nin direnen özgür halklarınındır!  ​​

Yaşasın tek, birleşik ve bağımsız FİLİSTİN

Yaşasın Hamas ve İzzettin EL Kassam

Yaşasın Hasan Saklanan hocamız

Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD, Kahrolsun Siyonizm!

Kahrolsun yerli ve yabancı işbirlikçiler!

20240505-163946.jpg

20240505-164003.jpg

20240505-164019.jpg

20240505-164733.jpg

20240505-165646.jpg

20240505-171439.jpg

20240505-170502.jpg

20240505-1712010.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum