1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Batman Üniversitesi'nden Tesettür Düşmanlığı
Batman Üniversitesi'nden Tesettür Düşmanlığı

Batman Üniversitesi'nden Tesettür Düşmanlığı

Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, tesettürlü öğrencilerin giyimlerini kısıtlamaya çalışıyor.

18 Aralık 2017 Pazartesi 19:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş imzasıyla üniversitenin İslami İlimler Fakültesi'ne gönderilen yazıda, pardösü ve peçe giyen öğrenciler hakkında işlem yapılması talep edildi.

Bildiride, "...tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette bayan olduğu net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişilerin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı..." ifadesiyle tesettürlü öğrencilerin giyimlerinin kısıtlandığı göze çarparken gerekçe olarak gösterilen endişe ve tedirginliğine ilişkin bir örnek verilmedi.

Bildiride ayrıca, İslami İlimler Fakültesi'nin bu giyimi tercih eden öğrencileri "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği" kapsamında işleme tabi tutması talep edildi.

İlk vukuat değil

Geçtiğimiz ocak ayında göreve getirilen Durmuş daha önce de İslami İlimler Fakültesi'nin dekan poziyonuna ilahiyat alanı dışından bir öğretim elemanı atayarak gündem gelmiş, konuyla ilgili olarak Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı bir bildiri yayınlamıştı.

Söz konusu bildiride Durmuş'un rektörlüğü döneminde üniversitede yolsuzluk, huzursuzluk, kayırmacılık, hizmetin yürütülmesindeki umursamazlık, mobingin ayyuka çıktığı ve öğretim elemanlarının keyfi olarak görev değişikliğine tabi tutulduğu iddia edilmişti.

batman_universitesi.png

HABERE YORUM KAT

6 Yorum