Batının Zihin İşgal Araçlarından Biri: Yılbaşı Kutlamaları

Batının Zihin İşgal Araçlarından Biri: Yılbaşı Kutlamaları

Toplumlar kendilerinden güçlü olan milletleri aşağılık kompleksiyle taklit ederler ve bu onları daha da zayıflatır, onları diri tutan, onlara güç veren değerlerden uzaklaşırlar.

Abdulkadir Şen’in yorumu:

Yine bir yılbaşı yaklaşıyor. Pek yakında Hıristiyanlarca kutsal sayılan Noel bayramı kutlamaları başlayacak. Tüm dünyada olduğu gibi Müslüman ülkelerde ve Türkiye’de de bizi biz yapan değerlerin ve kimliğin hilafına Noel ve yılbaşı eğlenceleri düzenlenecek. Oya ne bizim inandığımız Hz İsa onların tanrının oğlu diyerek tertemiz ismini şirke bulaştırdıkları Hz İsa’dır, ne de emirlerine uymayıp tahrif ettikleri İncil gerçekte Rabbimizin hak olarak indirdiği kitaptır. Tahrif ettikleri kitapları da, peygamber algıları da israf, tüketim ve günah çılgınlığına dönüşecek olan Noel bayramları da bizim dünyamıza ait değil. Tıpkı acımızın ve sevincimizin onların acı ve sevinci olmadığı gibi.

Her toplumu diğerlerinden ayıran, varlığını üzerine bina ettiği değerler bulunur. Bu değerler bütününe medeniyet ve kültür denir. Kültür latince’de culture kökünden gelir ve toprağı işlemek anlamına gelir. Toprağı kendisiyle işlediğimiz değerler ürün verir, fidan olur. Bu anlamda genç nesiller üzerlerine titreyeceğimiz narin fidanlar, işlediğimiz tertemiz toprak gibidir. Onları yabancı ayrık otlarıyla kirletmemeliyiz. Coğrafyamızın doğasına uygun olmayan tohumları medeniyet alanlarımıza ekmemeliyiz ki en güzel çiçekleri bile solduracak birer zehirli ota dönüşmesinler.

Yazının Devamı >>>

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir