1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Batı'nın Afganistan’da "evcil hayvanları kurtarma" operasyonu!
Batı'nın Afganistan’da "evcil hayvanları kurtarma" operasyonu!

Batı'nın Afganistan’da "evcil hayvanları kurtarma" operasyonu!

Batılı ülkeler Afganistan’daki insani yardımlarını sonlandırırken evcil hayvanları kurtarmanın derdine düşmüş!

03 Şubat 2022 Perşembe 12:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Global Animal Rescue isimli örgüt ABD'nin çekilmesinin ardından Afganistan'ın başkenti Kabil'de terk edilmiş, aralarında özel ırkların da bulunduğu 304 kedi ve köpeği geri almaya karar verdi.

Bunun için Rus İl-76 kargo uçağı kiralayan grup, pazar günü Kabil’e giderek 304 hayvanı taşıdı. Kanada'ya gitmek üzere tekrardan yola çıkan uçak, Rusya hava sahasını kullanmasına izin vermediği için Ankara'ya zorunlu iniş yaptı.

afganistan2.jpg

Ankara’da 15 saat boyunca bakımları yapılan hayvanlar aynı uçakla Kanada’ya gönderildiler. ABD’nin işgal ettiği Afganistan yıllarca sömürüldü. Zaten doğru dürüst bir altyapıya sahip olmayan ülke ABD ve onun işbirlikçisi hükümetler tarafından yoksulluğa mahkum edildi. ABD’nin işbirlikçisi olan hükümetler dünyanın yolsuzluk şampiyonları olarak ifade ediliyorlar!

Şuan da Afganistan kış şartları altında açlık ve yoksullukla mücadele ediyor. İnsanlar böbrekleri satacak hale geldiler! Yolsuzluğun önüne geçmek için her şeyi yapan Taliban hükümetinin elindeki imkanlar da belli. Japonya, Katar ve Türkiye dışında Afganistan’a insani yardım ulaştıran kimse yok! Üstüne üstlük yıllarca işgal ettiği ülkeyi kendi yardımlarına bağımlı hale getiren Batılı ülkeler sağlık gibi başat sektörlere olan desteklerini de çektiler!

Vaziyet buyken Batılı STK’lar Afganistan’daki evcil hayvanları kurtarmak için yüksek maliyetli işlere kalkışabiliyorlar. Yanlış anlaşılma olmasın Afganistan’daki hayvanların zulüm görmesini isteyen yok! Sadece bu büyük çelişkiye dikkat çekmek istedik.

İnsanlar için yaptıkları yardımları kesenlerin hayvanlara gösterdiği ilgi çivisi çıkmış dünya gerçeğini gözler önüne seriyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum