1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Batılı İkiyüzlülük Raporu!
Batılı İkiyüzlülük Raporu!

Batılı İkiyüzlülük Raporu!

İhvan-ı Müslimin hareketine ilişkin İngiliz Hükümetince hazırlanan rapor halkın oylarıyla geldiği iktidardan darbe ile devrilen İhvan’ı aşırılıkla suçluyor!

17 Aralık 2015 Perşembe 14:28A+A-

Haksöz Haber

İngiltere hükümetince yayınlanan bir raporda İhvan bünyesinde aşırılık yanlıları barındırmakla suçlandı.

2014 Nisan ayında Başbakan David Cameron’un talimatıyla bir komisyon oluşturulmuş ve İhvan’ın İngiliz ulusal güvenliği için bir tehdit teşkil edip etmediğinin araştırılması istenmişti.

Raporu kamuoyuna açıklayan Cameron “Müslüman kardeşlerin bazı kesimleri şiddet ve aşırılılıkla iç içe. Hem ideoloji hem de ilişki ağı açısından bazı kişi ve grupların şiddet ve terörizme bulaşmalarının zemini mevcut.” dedi.

Geçtiğimiz ay Mısır’da darbeyle iktidara el koyan Sisi’yi Londra’da ağırlayan Cameron’un bu sözleri İhvan gibi kitle desteğiyle iktidar mücadelesi veren ve şiddete tavır almış bir oluşuma dahi Batılı anlayışta müsamaha gösterilmediğinin belgesi gibi.

İslami hareketlere düşmanlığını aşırılık ve terörizme karşı savaş perdesiyle gizlemeye çalışan Batı'nın İhvan’a ilişkin düşmanca tutumu sorunun şu veya bu örgütten ziyade bizatihi İslami kimliğe ilişkin tutumdan kaynaklandığını ortaya koymakta.

HABERE YORUM KAT