1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'daki çatışmalarda onlarca kişi yaralandı
Batı Şeria'daki çatışmalarda onlarca kişi yaralandı

Batı Şeria'daki çatışmalarda onlarca kişi yaralandı

Bugün, Mescidi Aksa'ya destek, işgal terörüne ve yahudileştirme faaliyetlerine tepki amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşlerine işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle Batı Şeria'da çatışmalar meydana geldi ve onlarca kişi yaralandı.

22 Nisan 2022 Cuma 22:46A+A-

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Nablus civarındaki Beyt Decen ve Beyta kasabalarında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda yaralanan 54 kişiye müdahale ettiğini duyurdu.

Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında Subeyh Dağı mıntıkasında, Cuma namazı sonrasında çatışmalar meydana geldi. Burada haftalık olarak düzenlenen gösteriye işgal güçleri yine müdahalede bulundu ve göstericilere gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdılar.

Bir başka çatışma da Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında meydana geldi. Burada yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla haftalık olarak düzenlenen gösteriye işgal güçleri yine müdahalede bulundu ve göstericilerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombaları attılar.

Kalkilya'nın doğusundaki Kefer Kaddum kasabasında da yahudileştirme faaliyetlerine ve arazi gaspına karşı haftalık olarak düzenlenen protesto yürüyüşüne işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. Burada dört kişinin gerçek mermiyle yaralandığı, onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından etkilendiği belirtildi.

El-Halil'in güneyindeki Burkan mıntıkasında da iki gencin işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı haber verildi.

HABERE YORUM KAT