1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'da Yeni Yahudi İşgal İnşaatına Onay
Batı Şeria'da Yeni Yahudi İşgal İnşaatına Onay

Batı Şeria'da Yeni Yahudi İşgal İnşaatına Onay

İşgalci İsrail hükümeti, Batı Şeria'daki yeni Yahudi işgal birimi inşaatı için 17 milyon dolar tahsis edilmesini onayladı.

04 Eylül 2017 Pazartesi 09:20A+A-

İsrail hükümetinin, mahkeme kararıyla tahliye edilen "Amona"nın yerine inşa edilecek yeni Yahudi işgal birimi için 17 milyon dolar tahsis edilmesini onayladığı bildirildi.

İsrail Yedinci Kanalı'nın haberine göre, birkaç ay önce mahkeme kararıyla tahliye edilen Amona'nın yerine inşa edilmesi planlanan "Amichai" işgal birimi için 17 milyon dolar tahsis edilmesi kararı İsrail hükümetince kabul edildi.

Yeni Yahudi işgal yeri için ayrılan bütçenin "Binyamin Bölgesel Meclisi"ne teslim edileceği belirtildi.

İsrail Sivil İdare Birimi, mahkeme kararıyla boşaltılan "Amona"daki Yahudi işgalciler için geçen mayıs ayının sonlarında, Batı Şeria'daki Nablus kentinin güneyinde "Amichai" işgal biriminin inşa edilmesini onaylamıştı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistinlilerin açtığı dava sürecinde, 26 Aralık 2014'te, "özel mülkiyet üzerine kurulduğu için yapılara ruhsat verilmesinin mümkün olamayacağı" gerekçesiyle "Amona" işgal biriminin iki yıl içinde tahliye edilmesine hükmetmişti.

YAHUDİ İŞGALLERİNİN TÜMÜ İLLEGAL KABUL EDİLİYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'ün kuzeyindeki Binyamin bölgesinde Filistinlilere ait arazi üzerine 1997'de inşa edilen ve mahkeme kararı ile boşaltılan "Amona" işgal biriminde yaşayan yaklaşık 50 Yahudi aile için Batı Şeria’da yeni bir işgal birimi inşa edileceğine ilişkin vaatte bulunmuştu.

İsrail'in fiili işgali altında olan Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bini aşkın Yahudi işgalci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buradaki Yahudi işgallerinin tümü illegal kabul ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT