1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sürüyor
Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sürüyor

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sürüyor

Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda en az 5 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

14 Nisan 2024 Pazar 11:10A+A-

Dün gece işgal altındaki Batı Şeria'da Ramallah'ın kuzeydoğusunda bulunan Ebu Felah köyüne Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırıda beş Filistinli yaralandı.

Yerel kaynaklara göre işgal güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından yerleşimciler Filistin plakalı araçlarla köye saldırı düzenledi. Birkaç gence saldıran yerleşimciler, biri başından olmak üzere beş genci yaraladı.

Kaynaklar, yerleşimcilerin Filistinlilere ve evlerine ateş açtıklarını, ancak herhangi bir silah yaralanması bildirilmediğini vurguladı.

Cuma akşamı yerleşimcilerin aynı köye düzenlediği ve en az 12 araç, 4 sera ve 5 motosiklet yakılmış, bir Filistinli yaralanmıştı.

Daha önce de Ramallah'ın kuzeydoğusundaki komşu El Muğayyir köyüne Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen geniş çaplı saldırıda 25 yaşındaki Cihad Afif Ebu Aliya adlı genç öldürülmüş, 25 kişi de mermilerle yaralanmıştı.

Son dönemde Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin koruması altında gerçekleştirdiği saldırıların arttığı dikkat çekiyor.

Söz konusu saldırıların bölgedeki Filistinlileri göçe zorlayarak yasa dışı Yahudi yerleşimlerini genişletmeyi amaçladığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT