1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'da Siyonistlerin açtığı ateş sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti
Batı Şeria'da Siyonistlerin açtığı ateş sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti

Batı Şeria'da Siyonistlerin açtığı ateş sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'da meydana gelen iki ayrı olayda üç Filistinlinin İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü duyururken, İsrail ordusu da üç Filistinlinin iki askere ayrı ayrı saldırdığını doğruladı.

23 Nisan 2024 Salı 12:45A+A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “El Halil'in kuzeyinde 19 yaşındaki Muhammed Macid Musa Cebarin ve 18 yaşındaki Musa Mahmud Musa Cebarin İsrail askerleri tarafından şehit edildi” denildi.

Öğleden sonra ikinci bir açıklama yapan bakanlık, ‘Ürdün Vadisi'nin kuzeyindeki el-Hamra askeri kontrol noktasında İsrail işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralanan 43 yaşındaki Lebibe Fazi Sıdgi Gannam'ın şehit olduğunu’ duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın Filistin resmi haber ajansı WAFA’dan aktardığı habere göre, İsrail güçleri 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın güneyindeki Beyt Anun kavşağında iki gence ‘gerçek mermilerle’ ateş açtı.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Beyt Anun yakınlarında iki kişinin ‘etkisiz hale getirildiğini’ doğrulayarak, bu kişilerin askerleri bıçaklamaya ve üzerlerine ateş açmaya çalıştıklarını ve askerlerin de ‘gerçek mermiyle karşılık verdiklerini’ belirtti.

İsrail ordusu daha sonra yaptığı bir diğer açıklamada, el-Hamra'dan birkaç kilometre uzaklıktaki İsrail yerleşimi Beka’ot'a giden bir kontrol noktasında ‘askerleri bıçaklamaya çalışan bir teröristin etkisiz hale getirildiğini’ duyurdu.

Batı Şeria, 7 Ekim'de İsrail ile Hamas arasında savaşın patlak vermesinden bu yana şiddet olaylarında bir artışa tanık oldu.

Ramallah'taki Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail güçleri ve yerleşimciler Batı Şeria'da 483 Filistinliyi öldürdü.

İsrail tarafında ise İç Güvenlik Servisi'ne göre aynı dönemde Filistinlilerin saldırılarında en az 19 İsrailli öldürüldü.

İsrail güçleri, Filistinlilerle şiddetli çatışmalar da dahil olmak üzere düzenli olarak baskınlar ve askeri operasyonlar gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT