1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'da Gazze Protestosu (FOTO)
Batı Şeria'da Gazze Protestosu (FOTO)

Batı Şeria'da Gazze Protestosu (FOTO)

Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto eden Filistinliler ile işgal askerleri arasında çıkan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 12:26A+A-

İşgal yönetiminin Gazze'ye saldırılarını protesto eden Filistinliler El-Halil, Kudüs kentlerinin yanı sıra Kalendiya askeri kontrol noktasında da gösteriler düzenledi.

Al Jazeera muhabiri İvad Racub, Filistin Kızılayı kaynaklarına dayandırarak 11 kişinin gerçek mermiyle, 38 kişinin de plastik mermiyle yaralandığını aktardı. Onlarca Filistinli ise işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı gazdan dolayı nefes darlığı yaşadı.

Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El Halil kentinin farklı bölgelerinde işgal askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada da onlarca kişi askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendi.

Al Jazeera muhabiri Cifara Budeyri ise, Kalendiya askeri kontrol noktasında Filistinli göstericilerle işgal askerleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi. Budeyri, çatışmaların son yıllarda kontrol noktasında yaşanan en şiddetli çatışmalar olduğunu belirtti.

Kontrol noktasını basan çok sayıda Filistinli genç işgal askerlerine havai fişeklerle saldırdı.

Anasolu Ajansı'na göre Kalendiya askeri kontrol noktasında çıkan çatışmalarda işgal askerleri basın mensuplarının araçlarına saldırdı.

İsrail pazartesi gününden beri Gazze’ye birçok saldırı düzenledi. Saldırılarda 122 kişi şehid oldu, 1000'e yakın kişi yaralandı.

İsrail, beş gün içerisinde Gazze'ye 1100'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu da her dört buçuk dakikada bir saldırı anlamına geliyor.

israil2.jpg

 

israil3.jpg

 

israil4.jpg

 

israil5.jpg

 

israil6.jpg

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT