1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başsavcı Yalçınkaya'ya Suç Duyurusu
Başsavcı Yalçınkayaya Suç Duyurusu

Başsavcı Yalçınkaya'ya Suç Duyurusu

Elazığ barosuna kayıtlı avukat Şuay Alpay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

16 Eylül 2010 Perşembe 01:56A+A-

Av. Şuay Alpay, yaptığı basın açıklamasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 13 Eylül'de basın mensuplarına anayasa değişiklik paketi için yapılan referandumla ilgili açıklamaları nedeniyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdiğini kaydetti.

Alpay, Yalçınkaya'nın, "Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz. Çünkü yargı organı halkın temsilcisidir. Halkımız müsterih olsun. Biz hukuk devletini gerçekleştireceğiz. Bunu engellemek mümkün değildir" sözlerini hatırlatarak, bu açıklamanın halkın oylarıyla kabul edilmiş bir anayasaya başkaldırış olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamayı, halkın oylamasına sunulmuş ve halkın yüzde 58'inin oyu ile kabul edilmiş anayasayı tanımamak, hükümsüz kılmaya çalışmak ve yok saymak şeklinde değerlendiren Alpay, "Bu, halkın oyu ile kabul edilmiş anayasaya açık bir baş kaldırıştır" dedi. Yalçınkaya'nın, 12 Eylül 1980 askeri darbesi ürünü olan, halkın içinde olmadığı, askeri ve sivil vesayet yapımı bir anayasayı korumaya çalıştığını ifade eden Şuay Alpay, bu durumun basit bir değerlendirme olmadığını vurguladı.

Alpay, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 'Anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi' diyerek karşı çıktığı, direnmeye karar verdiği, yok saydığı anayasanın halkın yaptığı 2010 anayasa değişikliği olduğunu belirtti. Şuay Alpay, söz konusu gerekçelerden dolayı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında gerekli incelemenin yapılarak, görevi kötüye kullanma suçundan yargılanmasını talep ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum