1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Başörtüsü ve Yeni Anayasa Oyununa Gelmeyin'
Başörtüsü ve Yeni Anayasa Oyununa Gelmeyin

'Başörtüsü ve Yeni Anayasa Oyununa Gelmeyin'

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, CHP'nin yeni anayasa ve başörtüsü sorununa yönelik çıkışları karşısında hükümeti uyardı.

01 Ekim 2010 Cuma 04:54A+A-

Eğitim özgürlüğünü genişleten ve 411 vekilin oyuyla kabul edilen düzenlemenin CHP'nin girişimiyle iptal ettirildiğini hatırlatan Karaman, anamuhalefetin referandum sürecindeki 'hayırcı' tavrına da değindi. CHP'nin şimdi "Ben başörtüsü konusunu çözeceğim ve yeni bir anayasa için hemen harekete geçelim" sözlerine temkinli yaklaşılmasını isteyen Karaman, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu! Oyuna gelmeyelim, bir akrep deliğinden elimizi ikinci kez sokturmak akıl kârı değildir." ifadelerini kullandı.

Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'taki dünkü yazısında, başörtüsü sorununun yeni bir anayasanın içinde ele alınmasını istedi. "Eğer anayasanın bütünü değişmeden yine bir başörtüsü yasağını kaldırma düzenlemesi yapılırsa iş biraz daha çıkmaza girer. Belki de (CHP) bu isteniyor!" dedi. 'Devlette hizmet verene başörtüsünü yasaklamak, hizmet alana serbest bırakmak' şeklindeki çözüm önerilerini de şöyle eleştirdi: "Başın önünü biraz açarak ve örtünün uçlarını çene altından bağlayarak problemi çözmek gibi bir yandan cehalete dayanırken, öte yandan -muhtemelen- Müslümanlarla alay etme mahiyetinde olan teklifleri ciddiye alınamaz."

Karaman, CHP'nin anayasa değişikliğini aceleye getirme çağrısında da şöyle bir tuzak olabileceğini kaydetti: "Mesela seçimden sonra güçlü bir irade ile yapılacak işi, vaktinden önce ele alıp çürütme, çıkmaza sokma niyeti bulunabilir. Bu konuda da oyuna gelmeyelim." (Zaman)

HABERE YORUM KAT