1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtüsü düzenlemesinden bahsedenler kravattan dolayı müdürü sürdüler
Başörtüsü düzenlemesinden bahsedenler kravattan dolayı müdürü sürdüler

Başörtüsü düzenlemesinden bahsedenler kravattan dolayı müdürü sürdüler

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü ve Müdür Yardımcısı CHP’lilerin hedef göstermesi sonucu görevden alındı!

19 Aralık 2022 Pazartesi 14:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında valiliği ziyaret etmiş ve burada yaşanan bir olay medyaya yansımıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Valilik ziyaretinde, İl Millî Eğitim Müdürü ve tüm müdür yardımcılarının hazır bulunduğu bir esnada  İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Emin Karaosman’ın kravat takmaması sebebiyle Bakan tarafından uyarıldığı iddia edilmişti.

Sol-Kemalistler yayın organları tarafından İslami hassasiyetleri ve çalışmaları nedeniyle sürekli hedef alınan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Karaosman ile Milli Eğitim Bakanı arasında iddiaların aksine o esnada nezaket kuralları içerisinde bir diyalog yaşanmıştı.

Olayların üzerinden belli bir süre geçtikten sonra ise İl Milli Eğitim Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevden alındı. Meclis’teki bütçe görüşmelerinde CHP’li isimler tarafından bu hadise ile alakalı iddialar sebebiyle hedef alınan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in geri adım atması sonucu görevini layıkıyla yerine getiren iki isim basit bir kravat meselesi yüzünden görevden uzaklaştırılmış oldu.

“Kravat” muhafazakar-dindar kesimler için sembolik değeri olan bir mesele. Kravatın temsil ettiği hususlar pekâlâ Türkiye’de yaşanan militarist modernleşme süreçleriyle yakından ilişkili. Bu hassasiyetlerini yitirenler bir de hassasiyetleri sebebiyle İslam düşmanlarının hedef tahtasına oturttuğu şahıslara bedel ödetiyorlar!

Cari hükümetin yaptığı en önemli işlerden birisi Türkiye’yi giyim-kuşam, saç sakal üzerinden yaşanan sığ tartışmalardan kurtarmaktı. Ancak anlaşılan o ki Milli Eğitim Bakanı hala 90’lı yılların Türkiye’sine takılıp kalmış durumda. Zira Emin Karaosman’ın arkasında duran İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın Gümüşhane’ye tabiri caizse sürülmüş olmasının hiçbir izahı yok. CHP’lilerin ahlak dışı saldırılarına karşı yapılması gereken bu iki ismi onurlu duruşları sebebiyle desteklemekti. İzzet varken zilleti tercih edenlere ne desek boş!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum