1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baskının Milli Görüş'le Alakası Olamaz
Baskının Milli Görüşle Alakası Olamaz

Baskının Milli Görüş'le Alakası Olamaz

Eski Başbakan ve Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftarda yaşananların 'kim tarafından yapılırsa yapılsın, Milli Görüş'le uzaktan yakından bir alakasının olamayacağını' açıkladı.

30 Ağustos 2010 Pazartesi 04:54A+A-

Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Görüş'ü engellemek isteyen dış güçler bulunduğunu, bu güçlerin Milli Görüş toplantılarına sızmakta olduğunu ve Milli Görüş'le bağdaşmayacak olaylara sebebiyet verdiklerini kaydetti.

İstanbul WOW Otel'de 21 Ağustos'ta düzenlenen iftar yemeğini basan bir grup, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'u istifaya çağırmış ve 'Mücahit Erbakan' sloganları atmıştı. Olayların büyümesini engellemek isteyen Kurtulmuş, ailesiyle birlikte iftarı terk etmişti. Kurtulmuş, referandumda 'evet kampanyası yürütmelerinin engellenmek istendiğini belirterek, derin güçlerin devreye girdiğini söylemişti. SP lideri Kurtulmuş, Necmettin Erbakan'dan da bu konuda net bir açıklama yapmasını istemişti.

Erbakan'dan beklenen açıklama dün geldi. Açıklamada, "Son zamanlarda basında sözü edilen bazı yakışıksız ve üzüntü verici olayların kimler tarafından tertip edilip yapılırsa yapılsın, Milli Görüş'le uzaktan yakından bir alakasının olamayacağı" bildirildi.

Milli Görüş camiasının "yeniden büyük Türkiye'yi tesis etme'' görevini yerine getirmesini engellemek isteyenlerin bazı basın organları aracılığıyla gerçek dışı haberler yaptığı savunuldu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Hiçbir maksat ve sebeple, tasvibi mümkün olmayan olaylara meydan verilmemesi, toplantılara katılarak bu kabil dış etkenli, davamıza zarar veren olayların meydana gelmemesi için bütün camiamızı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyorum. Milli Görüş camiasının şiarı, iyi ahlak, terbiye, nezaket ve edep örneği olmaktır. Bizim metodumuz, inancımızın da emrettiği gibi şiddet değil, tebliğ, ikna, inandırma ve tatlı dille davet metodudur. Bu gerçekleri bir kere daha belirtirken, bütün camiamıza huzur içerisinde yapacakları toplantı ve çalışmalarında en büyük başarılara ulaşmalarını diliyor, camiamızın her bir mensubunu kucaklıyor, gözlerinden öpüyor, muhabbetle bağrıma basıyorum." (Zaman)

HABERE YORUM KAT