1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Baskılara Rağmen Yüz Binler Yine Adeviyye’de
Baskılara Rağmen Yüz Binler Yine Adeviyye’de

Baskılara Rağmen Yüz Binler Yine Adeviyye’de

Ordunun uyguladığı baskıya rağmen Adeviyye Meydanı'na akın eden yüz binlerce gösterici Cuma namazını birlikte kıldı.

26 Temmuz 2013 Cuma 16:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da darbe destekçilerini meydanlara çağıran Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bir aydır meydanları boş bırakmayan darbe karşıtı Mursi taraftarlarına verdiği gözdağı tutmadı. Yüz binlerce Müslüman kardeşimiz bugün yine alanlarda.

Kahire'de ordunun baskısına rağmen yüz binlerce kişi Rabiat'ül Adeviyye Meydanına akın etti. Cuma namazını 35 derece sıcağın altında kılan göstericiler meydandaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kahire'nin 30 ayrı noktasında toplanan darbe karşıtı göstericiler, Cuma namazının ardından Rabiatül Adeviye ve Nahda meydanlarına doğru harekete geçti. 

Sisi'nin çağrısının şiddete davet olduğunu söyleyen göstericiler, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve iadesini istiyor. 

Mursi'nin posterlerini taşıyan ve Sisi'ye "Git" diye seslenen göstericiler, askerin tehditlerinin kendilerini korkutamayacağını dile getiriyor.

adeviyye_meydani_adaweya-egypt.jpg

Adeviyye Meydanı'ndaki kalabalığın iftardan sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar daha da artması bekleniyor.

Bu arada es-Sisi'nin darbe taraftarlarını meydanlara çağırmasının ardından darbe taraftarları Tahrir Meydanı'nda da toplanmaya başladı. Mısır ordusuna ait birlikler darbe yanlılarının toplanacağı Tahrir Meydanı'nda güvenlik noktası oluşturdu. Tahrir Meydanı'nda toplanan göstericiler, Sisi'nin terörle mücadele ve iktidar için yetkili olduğunu ifade ederek, askeri darbe lehine sloganlar atıyor. 

adeviye_morsi-mursi-taraftarlari.jpg

HALK MURSİ İÇİN AYAKTA!

Mısır’ın birçok şehrinde yüz binler, milyonlar sokaklara, meydanlara akıyor. Sisi’nin tehditlerine boyun eğmeyen Mursi taraftarları Cuma sonrası birçok merkezde kitlesel yürüyüşler düzenliyor. Başkent Kahire'nin yanı sıra ülkenin çeşitli kentlerinde de darbe karşıtları ve darbe yanlıları gösteri düzenliyor.

AA'nın bildirdiğine göre Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye'de karşıt görüşlü gruplar şehrin farklı bölgelerinde toplanırken, Sina Yarımadası'nın en büyük kenti Ariş'te Bedevi kabileleri "Sisi'ye değil Mursi'ye yetki" adı altında gösteri yapıyor. 

Sina Yarımadası'nın bir çok küçük yerleşim yerinde de darbe karşıtı gösterilerin düzenlendiği bildiriliyor. 

Nil Deltası'nda bulunan Mansura, Dimyat, Şarkıye, kanal boyunca uzanan Süveyş, İsmailiye ve Port Said, Kahire'nin güneyinde bulunan Beni Süveyf, Asyut, Asvan, Luksor ve ülkenin batısında bulunan Marsa Matruh ve Siva'da darbe karşıtı binlerce kişinin gösteri yaptığı belirtiliyor.

matruh-egypt_morsi.jpg

morsi-taraftarlari.jpg

salah-salim-meydani.jpg

Baltacıların kiliselere provokatif saldırılarını engellemek için Müslüman Kardeşler kilise önlerinde nöbet tutuyor:

mursi-taraftarlari-kilise.jpg

Bunlar da çanak-çömlek vaadiyle toplanan darbeci Sisi taraftarları:

sisi-taraftarlari-darbeciler.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum