1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Basında Yer Alan İfadeler Benim Değil’
‘Basında Yer Alan İfadeler Benim Değil’

‘Basında Yer Alan İfadeler Benim Değil’

Gezi Parkı olayları sırasında, çapulcuların ayakkabılarıyla girdiği Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde müezzinlik yapan Fuat Yıldırım, “Basında çıkan hiçbir ifade ve yorum bana ait değil” dedi.

23 Ekim 2013 Çarşamba 03:11A+A-

Gezi Parkı olayları sırasında, çapulcuların ayakkabılarıyla girdiği Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde müezzinlik yapan Fuat Yıldırım, gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberleri yalanladı. Yıldırım, “Basında, sosyal medyada çıkan hiçbir ifade, yorum bana ait değil. İlk zamanlarda birkaç medya kuruluşunda resmim koyulup hedef haline getirildim” dedi.

“Artık Dolmabahçe Camii ve Fuat hoca siyasi malzeme olmaktan çıksın. Ben siyasi malzeme olmak istemiyorum” diyen Fuat Yıldırım, basında yer alan iddiaları yalanlayarak, “6 saat boyunca sorguya çekilmedim. Bu kesinlikle doğru değil. 1-1,5 saat boyunca arkadaşlar bilgime başvurdu” diye konuştu.

Kendisinin devlet memuru statüsünde olduğu için basına çıkıp “içki içildi” veya “içki içilmedi” şeklinde herhangi bir demeç vermediğini dile getiren Yıldırım, olaylardan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden aranarak bilgisine başvurulmak istendiğini söyledi.

Yıldırım, şunları söyledi: “Eşimin lösemi hastası olması ve benim de bazı sıkıntılarım nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamız hem tedavilerin hem de görevin aksamaması için en yakın olan bir yere geçmemizi arzu etti. Ya Arap Camii ya da Yeraltı Camii diye talepte bulundum. Onlar da uygun gördü.”

Fuat Yıldırım’ın tayin edildiği Arap Camii’nin imam kadrosunun boş olduğu ortaya çıktı.

Fuat Yıldırım’ın tayin edilmesiyle Arap Camii’ndeki müezzin sayısı ikiye çıktı ancak caminin imamı bulunmuyor. Arap Camii imamı Sabri Işık’ın emekli olmasının ardından caminin iki olması gereken imam kadrosu boş kaldı.

Beyoğlu Müftülüğü yetkilileri; Fuat Yıldırım’ın ihtiyaç gerekçesiyle Arap Camii’ne tayin edildiğini söyledi. Müftülük yetkilileri, “Arap Camii’nde şu anda Yıldırım’la birlikte iki müezzin bulunuyor ama imam hatibe ihtiyaç olmasına rağmen neden bulunmuyor?” sorusuna ise cevap veremedi.

HABERE YORUM KAT