1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Başıboş köpek sorununu kontrol altına alma gayretindeyiz"
"Başıboş köpek sorununu kontrol altına alma gayretindeyiz"

"Başıboş köpek sorununu kontrol altına alma gayretindeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü basın mensuplarına başıboş köpek sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

21 Ağustos 2023 Pazartesi 15:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Son yıllarda giderek artan ve yaşam alanlarını güvensiz hale getiren başıboş köpek sorunu ile ilgili belediyeler ve yerel idareler tarafından sorunu giderici etkili somut adımlar atılmazken her gün yeni bir saldırı vakası gündeme geliyor.

Yaptığı Macaristan ziyareti dönüşü uçakta basın mensupları tarafından kendisine sorulan bu konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Başıboş, sahipsiz köpeklerle mücadele konusunda yasal düzenleme mevcut. Gerek ilgili bakanlık gerekse belediyeler sahipsiz, başıboş köpekleri barınaklara topluyor, ama toplamak işi bitirmiyor. Bunları barınaklar çerçevesi içerisinde bir yerlerde toparlamak lazım. Örneğin Konya Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul'da Beykoz Belediyesinin barınakları var. Belediyelerimizde bu konuya hassasiyet gösteriyoruz ve yasal düzenlemeyle de bu işi kontrol altına almanın gayreti içerisindeyiz. Ben mesela Beykoz Belediye'mizin çalışmasını takdir ettim. Gelişmiş ülkelerde, Avrupa'da bu sorun nasıl çözüme kavuşturulduysa biz de aynı uygulamaları hayata geçireceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatlar verilmişti." dedi.

Erdoğan tarafından verilen bu kararlılık mesajının ardından başta belediyeler olmak üzere diğer ilgili kurumların ne yapacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum