1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakanlıkta İkinci Güvenlik Zirvesi Toplandı
Başbakanlıkta İkinci Güvenlik Zirvesi Toplandı

Başbakanlıkta İkinci Güvenlik Zirvesi Toplandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşüyor... Pilotların isimleri açıklandı.

23 Haziran 2012 Cumartesi 17:16A+A-

Başbakan Erdoğan, dün gece gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından bugün öğle saatlerine kadar Keçiören'deki konutunda çalıştı.

Daha sonra, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçen Erdoğan, burada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Dışişlerinde Görüşme

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da düşürülen Türkiye savaş uçağıyla ilgili Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Dışişleri Konutu'nda bir araya geldi.

Suriye, dün Türkiye’ye ait savaş uçağını karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürmüştü. Bunun ardından öğle saatlerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında Dışişleri Konutu'nda Genelkurmay 2'nci Başkanı orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katıldığı ve Hava ve Kara Kuvvetlerinden üst düzey subayların katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantının ardından üst düzey subaylar ayrılırken, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Akar ve Fidan konutta kaldı. Görüşmelerin sona ermesinin ardından Dışişleri Bakanlığından yazılı bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

Pilotların isimleri açıklandı

Suriye'nin düşürdüğü keşif uçağındaki pilotların isimlerinin, Yüzbaşı Göktan Ertan, Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy olduğu iddia edildi. Daha önce Pilot Yüzbaşının ismi 'Erkan Erton' olduğu bildirilmişti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan resmi açıklamada 'pilotlarımıza henüz ulaşılamadı' denildi.

HABERE YORUM KAT